Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:46, 31. 3. 2015.

| Ekonomija

Većnici traže niže plate u Toplani

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
toplana
Menadžment Toplane odgovorio na zahtev Veća; Foto: Arhiva JV

Pojedini gradski većnici su juče negodovali, jer navodno Toplana nije prihvatila predlog Veća da plate zaposlenih u ovom preduzeću budu snižene. Ipak, direktor Toplane kaže da je predlog za smanjanje zarada Veću poslat još početkom februara.

vecnik Stojković odbio da glasa za povećanje cena: Foto: Arhiva JVGradski većnik Jovan Stojković pored negodovanja odbio je da glasa za predložene izmene cene grejanja, jer, kako je rekao, Toplana nije prihvatila preporuke kolegijuma i snizila plate.

Negde u januaru, februaru dali smo nalog direktoru sa kolegijuma Veća da smanji plate - svoju platu i plate zaposlenih. On to nije poslušao i ja iz principijelnih razloga neću glasati za povećanje cene grejanja, jer oni nisu smanjili svoje plate koje su najveće u gradu - rekao je Stojković na sednici Veća.

Blizu ovakve odluke bili su i većnici koalicije SPS-PUPS-JS.

Direktor i rukovodstvo Toplane morali su da pokažu malo više sluha i ispoštovati želju, zapravo zahtev kolegijuma Gradskog veća. Zato što je povećanje cena u skladu sa zakonom mi ćemo to podržati, ali insistiramo da se naši zahtevi za smanjenjem plata u Toplani ispoštuju - rekao je većnik Žarko Ranković.

Međutim, direktor Toplane Slobodan Maksimović kaže da je predlog za racionalizaciju i smanjenje plata u ovom preduzeću Gradskom veću poslat još početkom februara.

Nije tačno da mi nismo prihvatili predlog i zahteve kolegijuma. Mi smo dali program racionalizacije poslovanja gde smo predložili određena smanjenja ličnih dohodaka. Taj predlog je još 6. februara predat Gradskom veću na dalju proceduru - rekao je Maksimović.

dir Direktor Maksimović kaže da plate ne mogu tek tako da se smanje i da je potrebno poštovati procedureDirektor je pojasnio da smanjenje ne može da usledi odjednom i da je neophodno da se ispoštuju određene procedure i zakoni.

Zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković kaže da će Toplana “morati da smanji zarade, jer su one neopravdano visoke”.

Činjenica je da smanjenjem zarada i do 20 odsto oni ne mogu bitno da utiču na poboljšanje finansijke situacije u preduzeću. Ipak, moraće to da urade, a bitnija je stvar da se ozbiljno preispita broj zaposlenih u odnosu na obim usluga. Ako menadžment nastavi da radi ovako, bojim se da ćemo doći u situaciju da jednog dana u jednom dobrom delu grada neće ni imati potrebe da postoje - rekao je Slavković.

Podsetimo, račun Toplane je u blokadi od 4. marta, a kako je rečeno na konferenciji za novinare, u ovom preduzeću pre desetak dana, dok traje blokada zaposleni ne primaju plate.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Alleksa

    23:21 // 28. 4. 2015.

    Samo da se podsetimo, sistem daljinskog grejanja je nekad funkcionisao tako sto je opsluzivao kao najjeftiniji i najcistiji vid grejanja, siroke narodne mase srednjeg gradskog staleza. Sada je obratno

  • Kalča

    13:15 // 4. 4. 2015.

    Bunt ogorčenih Nišlija protiv pljačke od strane toplane je već počeo. Više od 200 predsednika skupština stanara je potpisalo vrlo oštru peticiju. Čeka se odgovor nadležnih. Potpisivanje traje i dalje.

  • Pacijent

    19:00 // 1. 4. 2015.

    Smanjiteplate.Tamo su se i onako navukli samo partijski botovi koji ništa pod milim bogom ne rade.Grejanje poskupljuje,a bilo je užasno cele sezone. Kad bi otpistili botovski višak,bilo bi para za sve

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: