Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:56, 28. 9. 2016.

| Ekonomija

Vlasotinčani otvorili Klub za traženje posla

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
klub-za-trazenje-posla-vlasotince-foto-d.m..jpg
Obuka traje od 5 do 10 radnih dana; foto: D.M.

U novoformiranom Klubu za traženje posla u prostorijama vlasotinačke Opštine, nezaposleni će sticati tehnike i veštine za aktivno traženje posla, podižući na taj način samopouzdanje i nivo stručnosti.

Zavisno od kvalifikacija, obuka traje 5 ili 10 radnih dana, uz mogućnost korišćenja informacione sale još 2, odnosno 4 nedelje.

Rad je usklađen sa potrebama korisnika i u zavisnosti od toga nekada je grupni, a nekada individualni. Predstavlja kombinaciju teoretskog i radioničarskog rada, a korisnici apliciraju i za stvarna radna mesta o kojima informacije dobijaju u klubu - kaže savetnik za zapošljavanje Bojan Krainčanić.

U Klubu se vežba intervju sa poslodavcem, a često “gostuju“ i poslodavci koji prenose svoja iskustva pri zapošljavanju novih radnika i uopšte, u rukovođenju zaposlenima. Sastavni deo nastave jesu i saveti kako da se dobijeni posao zadrži.

Koriste mi veštine koje sam naučila na obuci i već sam konkurisala u tri kompanije u Leskovcu – kaže Danijela Stanojević, jedna od polaznika obuke.

Klubovi za traženje posla “žive” u Srbiji već desetak godina, a statistika pokazuje da je 30 odsto od ukupnog broja polaznika našlo posao u roku od 6 meseci od izlaska iz kluba, kažu u Nacionalnoj službi zapošljavanja.

Posebna pažnja se posvećuje i grupama kod kojih je rizik od dugoročne nezaposlenosti znatno izraženiji, kao što su tehnološki viškovi, prolongirano nezaposleni i pripadnici manjinskih, socijalno depriviranih grupa - ističe Marija Stevanović, načelnica Službe za posredovanje u zapošljavanju u NSZ.

Opština Vlasotince ima oko 4.800 nezaposlenih. U Jablaničkom okrugu postoji 5 klubova za traženje posla - u Leskovcu, Vlasotincu, Lebanu, Bojniku i u Medveđi, a broj nezaposlenih na teritoriji okruga poslednjih meseci kreće se između 30.000 i 32.000 osoba.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: