Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:11, 8. 10. 2014.

| Ekonomija

Vranjanci predstavili potencijale na Sajmu u Grčkoj

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
sajam-kavala-expo2.jpg
Na Sajmu u Kvali Vranjanci se predstavili po drugi put; foto: tvbest.rs

Delegacija Vranja koju su u Kavali činili privrednici, većnici i medijski radnici, a koju je sačinio većnik Nebojša Zupančić, koštala je Grad 280.000 dinara, a predstavljene su vranjske kompanije i turistički potencijali.

Delegaciju je činilo 14 članova.

Ukupni troškovi koji podrazumevaju smeštaj, prevoz i dnevnice samo za članove Gradskog veća koji su bili članovi delegacije, iznose oko 280.000 dinara - objašnjava Nebojša Zupančić.

Prema njegovim rečima, delegaciju su činili predstavnici lokalne samouprave, preduzetnici, predstavnici Turističke organizacije, Skijališta Besna kobila i predstavnici  pojedinih medija.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić kaže da Vranjanci drugu godinu za redom učestvuju na sajmu u Kavali i da je njegov lični utisak da se ekonomska kriza u odnosu na prošlu godinu i te kako oseća, pa je i sajam bio skromniji.

Rezultati našeg učestvovanja na sajmu će se tek videti. Mi smo pružili priliku vranjskim privrednicima da prezentuju svoje proizvode, svaki dogovor o saradnji i eventualnom plasmanu proizvoda na ovo tržište je na njima. Lično mislim da rezultati neke saradnje koju mi sa Kavalom imamo od kako smo postali gradovi pobratimi mogu da se vide tek u narednom periodu - kaže Antić.

Na pitanje po kojim kriterijumima je sastavljena delegacija, Antić kaže da je to posao većnika Zupančića i da je on procenio najbolje ko bi trebalo da bude na sajmu u Kavali.

Na sajmu „Kavala Ekspo 2014”, pored privrednika i preduzetnika, Grad Vranje su predstavljali i gradski većnici Nebojša Zupančić, Nemanja Nuhijević i Miloš Antanasijević. Osim privrednika iz Srbije, na sajmu su svoje firme predstavil preduzetnici i iz drugih gradova Srbije, Turske, Grčke, Bugarske i Kipra, te je  ukupno bilo 200 izlagača.

Ove godine je akcenat stavljen  i na turizam. Zbog toga su na sajmu bili i predstavnici Skijališta Besna Kobila i Turističke organizacije grada - kaže gradonačelnik Antić i dodaje da su sredstva za odlazak u Kavalu izdvojena iz budžeta grada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miroslav Jović

    12:16 // 9. 10. 2014.

    Nadam se da su članovi delegacije Vranja uspešno prezentovali svoj grad, njegov privredni i turistički potencijal, jer je ocenjeno u EU da Grčka ide ka izlazu iz krize. Odlazak Vranjanaca je OK potez.

    • Miroslav Jović

      07:53 // 14. 11. 2014.

      Žalosno je da sa ovom vremenskom distancom nema više reakcija na ovaj nastup Vranja u Grčkoj. Ima mnogo Vranjanaca na letovanju u Grčkoj svake godine, ali o poslu tajac. To nije dobro za život ljudi!.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: