Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:25, 26. 8. 2015.

| Ekonomija

"Yura" i "Jeanci" zapošljavaju još 1.600 Leskovčana

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
yura-dragaan-marinkovic.jpg
Južnokorejska kompanija zaposliće još 1.300 radnika u Leskovcu; foto: arhiva JV

Kompanijama "Jeanci“ i "Yura“ bića neposrednom pogodbom ustupljene prostorije bivše "Sintetike“ i "Jugekspresa“ u kojima će ove dve firme uposliti ukupno 1.600 radnika, najavljeno je na Gradskom veću Leskovca.

Gradski većnici odlučili su da pokrenu postupak pribavljanja nepokretnosti u javnoj svojini Grada neposrednom pogodbom za potrebe privrednog razvoja grada.

Tako će bivša "Sintetika“ biti ustupljena kompaniji "Jeanci Serbia“ koja planira da proširi proizvodnju i da u narednih godinu dana zaposli 300 radnika.

Kompaniji "Yura“ će biti ustupljena imovina "Jugekspresa“, preduzeća u stečaju, gde će, prema najavama, biti zaposleno čak 1.300 radnika, a investicija je vredna 13 miliona evra. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • stevan tasic

    00:21 // 2. 9. 2015.

    Oni ce zaposliti 1600 leskovcanina i unistice poljoprivredu leskovca. U Nisu su zaposlili 1200RADNIKA i za njih ce uzeti po 1000€ za 2god. A onda ce ih postepeno otpustati. Jer ne smeju imati ni dana bolovanja. Tako vec danima rade u Nišu. Otpustaju bez ikakve najave. A javnost cuti gradska vlast nedozvoljava da se o tome prica. Bitno je da zaposljavaju a kad otpustaju to nije za vesti

  • Miroslav Jović

    07:51 // 27. 8. 2015.

    Prostore firmi koje su ekonomski mrtve treba usmeravati ka investitorima iz inostranstva, da ih osposobe i puste u rad sa novim radnim programom. To je višestruka korist za lokalnu zajednicu, pa biće dobro ako se sve nagovešteno i realizuje u Leskovcu. Od gradske uprave se očekuje da odradi svoj u najkraćem roku i time pokaže sposobnost saradnje sa investitorima. To je pravi put ovog Premijera SRB

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: