Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:35, 31. 7. 2015.

| Ekonomija

Za bolju realizaciju budžeta neophodna radna mesta

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
G.vece
Gradsko veće usvojilo šestomesečni izveštaj o budžetu; foto: JV arhiva

U prvih šest meseci budžet Niša je prema zvaničnim podacima Uprave za finansije realizovan 31 %, dok gradonačelnik Zoran Perišić tvrdi da je realna realizacija 37 %. Nova radna mesta, kaže Perišić, donose i više para u budžet.

Šestomesečna realizacija budžeta, tvrdi prvi čovek Niša, ista je već 6 godina i kreće se oko 35 %. Ni sada nije bilo odstupanja, a prihodi i rashodi su bili na istom nivou od 31 % ili oko 3,7 milijardi dinara.

Uprava jeste dala brojku od 31 %, ali mi smo imali uzimanje kredita i rebalanse i tu je zbog sistema o budžetskom poslovanju ušlo to zaduživanje i to je smanjilo malo realizaciju budžeta koji je realno na 37 % - kaže Perišić.

Bolje može uz nova radna mesta, ali gradonačelnik kaže da velike kompanije dovodi država, a ne grad.

Nisam ja ostavio Niš sa 60.000 nezaposlenih. Dajem sve od sebe da to ispravim. Svaki dan razgovaram sa ljudima koji žele da ulažu i otvore nova radna mesta. Velike investicije ne dovode gradonačelnici, mi dovodimo male do 50 ili 60 ljudi - kaže Perišić.

Ukoliko se nastavi ovakav trend realizacije gradskog budžeta i u narednih 6 meseci, na kraju godine bi moglo da bude prihodovano i potrošeno sedamdesetak odsto planiranih para, što je maltene postala praksa poslednjih godina.

Podsetimo, budžet Niša za 2015. godinu projektovan je na oko 10 milijardi dinara, a već je pretrpeo 2 rebalansa.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • ivica

    19:02 // 1. 8. 2015.

    Gospodo! Smanjite dažbine privredi (doprinose, poreze,zemljarinu,razne parafiskalne namete), uvedite korektniji ( bez da se seku glave poštenima i za najmanje zakašnjenje) način naplate i biće i više radnih mesta i punijeg budžeta.

  • krojf

    17:13 // 1. 8. 2015.

    Periśić i nova radna mesta i veći priliv u budzet. A zašto ga gospodo novinari ne pitate kako misli da puni budzet od 500 plata u gradskom jkp,,Gorica,koje su od jula do kraja godine na minimalcu?Ko je tu odgovoran? Moj deda?!

  • Mladen Popović

    09:21 // 1. 8. 2015.

    Evo neka zaposlena mene,garantujem da će učinak da im se poveća 200%

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: