Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:39, 14. 7. 2014.

| Ekonomija

Zastupnik kapitala u Direkciji podneo ostavku

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
490x370-direkcija-za-izgradnju23.jpg

Privremeni "direktor" niške Direkcije za izgradnju Gradimir Mihajlović ostavku je navodno podneo jer nije hteo da potpiše ugovore sa Vodovodom koje je smatrao spornim.

Mihajlovićev telefon je nedostupan, a u Gradskom veću kažu da je on to učinio pre desetak dana, "nakon kolegijuma Gradskog veća".

- On je smatrao da je za izmešanje instalacija na placu gde bi trebalo da se gradi Lidl, Vodovod ponudio preveliku cenu i da bi to moglo jeftinije da se uradi - kaže izvor Južnih vesti iz Gradskog veća.

Isti izvor tvrdi da je, nakon što je Veće ocenilo da cena nije sporna Mihajlović postavio pitanje zbog čega uopšte Grad plaća izmešanje instalacija, smatrajući da bi to trebalo da finansira onaj ko je plac kupio ili onaj ko ga je prodao.

Navodno je od Gradskog veća tražio da se izjasni i u vezi sa tim.

Međutim, zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković smatra da nije bilo potrebe da se Veće izjašnjava o tome i da je Mihajlović trebalo da sprovede posao kako mu je "rečeno".

- Izmeštanje instalacija na placu Lidla je predviđeno godišnjim Planom koji je usvojila Skupština Grada. Ne može Gradsko veće da menja dokument koji je usvojila Skupština, a zadatak Direkcije je da taj plan sprovodi, a ne da diskutuje o njemu - kaže Slavković.

Slavković je dodao da mu je žao što je Mihajlović podneo ostavku, dodajući da "misli da je Mihajlović radio dobar posao u Direkciji".

Podsetimo, Gradimir Mihajlović je imenovan za "zastupnika kapitala" Direkcije za izgradnju Niša početkom aprila, nakon što je nekoliko dana ranije direktor tog preduzeća Branislav Jocić uhapšen zbog sumnje da je umešan u korupciju.

Jocić je krajem maja pušten iz pritvora, ali je gradonačelnik odlučio da Mihajlović ostane zastupnik kapitala, pa je Direkcija praktično imala paralelnu upravu - i direktora i zastupnika kapitala.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Realista

    20:47 // 14. 7. 2014.

    Gospodin Gradimir Mihajlović je pošten i častan čovek. Profesionalac i stručnjak. Čim je dao ostavku, mogu da mislim kakve mutne radnje su ga erali da radi!

  • Brižni

    19:59 // 14. 7. 2014.

    Da nije možda suština priče u tome što je taj strani invest. kupio zemljište od neke ‚‚privatne firme‚‚ a da je grad preuzeo obavezu da finansira izmeštanje gasovodne,vodov. i kanal. mreže itd.

  • vas niko ne mora da rusi

    16:37 // 14. 7. 2014.

    Da ne zivim u Srbiji valjala bi se od smeha. Alo bre ko je ovde lud a ko zbunjen. Suplji ste sa kadrovima, tek krece rasulo. Ode sve do djavola:Zavod za urbanizam, vodovod, direkcija, uprave...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: