Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Ekonomija

Niška Medijana među najskupljim opštinama u Srbiji po cenama novoizgrađenih stanova

Osim beogradskih opština, gde su najveće cene kvadrata stanova u Srbiji, po visokim cenama su se izdvojila još 5 mesta u Srbiji, među kojima je i niška opština Medijana, gde je u 2023. godini prosečna cena stanova u novogradnji bila nešto veća o 1.500 evra, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku.

(6) detaljnije
Narodni muzej Leskovac Marko Mitić

Leskovački Muzej kupuje novi automobil za skoro 20.000 evra

Skoro 20.000 evra Narodni muzej iz Leskovca platiće novi službeni automobil, za koji, između ostalog, zahtevaju da bude metalik-beo, sa manuelnim menjačem iz minimum iz 2023. godine, da je benzinac i dug najmanje 4.350 milimetara, kao i da ima "bluetooth" za telefon.

(3) detaljnije
Aerodrom Konstantin Veliki Niš

Niški aerodrom u privatnom vlasništvu državne kompanije - strah aktivista i opozicije zbog "čistih" papira

Aerodrom Konstantin Veliki koji je predat Republici Srbiji, umesto u javnoj svojini kao što se očekuje, nalazi se u privatnom vlasništvu državnog preduzeća Aerodromi Srbije. O daljoj budućnosti “niškog” aerodroma, iz niške stranke Srce kažu da sada, ukoliko država odluči, može biti prodat privatnim avio-kompanijama ili investitorima, s obzirom na to da su papiri “čisti”. Da su to tome upozoravali i tokom protesta tvrdi nekadašnji direktor NKD-a Mladen Jovanović, kao i to je pripao privrednom društvu gde odluku može doneti pojedinac.

(9) detaljnije
voda

Prokupački Vodovod traži povećanje cena za 15 odsto

Nadzorni odbor JKP Gradski vodovod predložio je nove cene svojih usluga, koje se u proseku povećavaju za 15%, a ukoliko njihova odluka prođe Gradsko veće i kasnije bude prihvaćena od strane odbornika Skupštine, Prokupčani će na računu plaćati i novu stavku “pogonska spremnost sistema” za koju će svakog meseca izdvajati 150 dinara bez PDV-a.

detaljnije
KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: