Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:45, 29. 2. 2012.

| Hronika

Antić: dokazaću da nisam kriv

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
Zoran Antić SPS vranje
Zoran Antić, arhivska fotografija

Predsednik vranjskih socijalista i potpredsednik gradske skupštine negirao je da je utajio porez, za šta ga tereti krivična prijava koju je nakon istrage po nalogu tužilaštva protiv njega podnela policija zbog sumnje da je utajio oko 100.000 eura poreza.

- Sportski savez je za vreme istrage koja traje skoro dve godine izlazio u susret inspektorima za privredni kriminal i dostavljao sve što im je potrebno. Ja sam u razgovoru sa inspektorom 17. januara izneo sve detalje i rekao da ne snosim nikakvu krivicu jer nisam rukovodilac FK "Dinamo" iz Vranja i da nisam mogao da vršim nikakva plaćanja, a samim tim ni da utajim porez - rekao je Antić.

Antić u ovome vidi političku konotaciju i oštro negira da je vršio bilo kakav pritisak na policiju i inspektore koji su sprovodili istragu.

- Istraga je pokrenuta na osnovu anonimne prijave osnovnom javnom tužilaštvu koje je dalo nalog privrednom kiminalu da sprovede istragu. Ja tvrdim da je pritisak vršen na tužilaštvo, a ne na policiju i to ne sa moje strane. Vrlo je simptomatično da se sada u osvit izbora podiže prijava protiv mene. Ja insistiram da nadležni organi što pre postupe po ovoj prijavi i tvrdim da ću tražiti odštetu ukoliko ova prijava bude odbačena kao neosnovana - dodao je Antić.

Sporna utaja poreza se desila tako što FK "Dinamo" iz Vranja nije platio porez, međutim ovaj fudbalski klub čiji je račun već godinama u blokadi poslovao je preko Sportskog saveza na čijem čelu je Antić. Još 2001. godine sklopljen je takozvani Ugovor o asignaciji, po kome se pare za potrebe FK "Dinama" prenose na račun Sportskog saveza, a ne klupski koji je u blokadi.

Ovaj ugovor su potpisali Zoran Antić u ime Sportskog saveza, zatim pokojni Svetomir Mihajlović tadašnji predsednik kluba i Miroljub Stojčić, gradonačelnik Vranja.

Antić je na kraju rekao da dok traje istraga "Dinamu" neće biti prebacivan novac preko Sportskog saveza već na račun kluba koji je u blokadi za preko 3,5 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko Miskovic

    18:33 // 15. 3. 2012.

    Gde ces dokazati nevinost: u zatvoru ili na sudu?Ha,ha,haaaaa...

  • recenzija

    10:49 // 5. 3. 2012.

    Nije eura nego evra. Wannabe novinari.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: