Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:04, 22. 7. 2015.

| Hronika

Automobil gradonačelnika Leskovca namerno poliven benzinom

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
napukla-sofersajbna.jpg
Brzom reakcijom vozača samo je napukla od temperature šoferšajbna i oštećen je branik; foto: JV

Zbog sumnje da je službeni auto gradonačelnika Gorana Cvetanovića, kako je potvrdila policija, namerno polio benzinom i zapalio ga ispred kuće njegovog vozača, uhapšen je 25-godišnji Grdeličanin.

Službeni „Pežo 607“ je minimalno oštećen u ovom požaru brzom reakcijom vozača Perice Gavrilovića ispred čije kuće u Maloj Kopašnici je došlo do incidenta.

Osumnjičeni B. M. ubrzo je uhapšen i određen mu je pritvor do mesec dana.

Osumnjičeni se tereti da je 21. jula oko 3 ujutru u selu Mala Kopašnica namerno izazvao požar na taj način što je benzinom polio i zapalio dva automobila marke „Pežo“. U ovom požaru nije bilo povređenih osoba, dok se iznos pričinjene materijalne štete procenjuje na oko 370.000 dinara - navodi policija.

Vozač gradonačelnika Perica Gavrilović kaže da vinovnika koji je zapalio automobile poznaje iz viđenja.(/slika2)

Na nadležnim organima je da utvrde njegove motive. Zaista ne znam da li je on krenuo od kuće do kuće da pali automobile ili je nešto drugo u pitanju - kaže Gavrilović.

Šteta je neznatna jer je on brzo ragovao i uspeo da izvuče službeni automobil iz vatre. Od visoke temperature napukla je šoferšajbna, a plamen je zahvatio mali deo branika.

Probudila me je vika komšija. Susedni auto je već bio u plamenu koji je zahvatio i moj. Uspeo sam brzo da ga izvučem sa tog mesta i ugasim vatru. Bio je ceo poliven benzinom - priča Gavrilović za “Južne vesti”.

U lokalnoj samoupravi i dalje tvrde da Gavrilović nije koristio automobil u privatne svrhe i da ga je odvezao kući uz dozvolu gradonačelnika jer je ujutru u 5 trebalo da vozi predstavnike lokalne samouprave za Beograd u Agenciju za privatizaciju.


Ispitati motive paljenja automobila

Povodom paljenja automobila reagovale su i pojedine stranke u ovom gradu. Bilo da su u vlasti ili opoziciji, one traže da se ispitaju motivi paljenja službenog automobila.

Najpre treba da se zapitamo šta će službeni automobil ispred kuće vozača gradonačelnika. Trebalo bi da se u to vreme nalazi na parkingu gradske kuće. A policija neka što pre saopšti zašto je čovek odlučio da polije benzinom auto koji je u vlasništvu Grada. Pitamo se da li se kriju pravi motivi ovog kriminalnog dela - kaže Saša Stojanović iz Demokratske stranke.

I Nova stranka zahteva razrešenje ove situacije.

Koliko košta godišnje građane Leskovca ovakva arogancija i ko to plaća? Kada će se više u Leskovcu uspostaviti načelo etike odgovornosti lokalnih političara?  - pitaju iz Nove stranke.

Dodaju da je ovaj slučaj “ samo jedan mali primer ukupne neodgovornosti SNS-a, gradonačelnika Cvetanovića i njegovih saradnika koje očigledno interesuju samo privatni džepovi i kako da na uštrb građana Leskovca kroz ovakve zloupotrebe što više prigrabe za sebe”.

U toku jučerašnjeg dana "Južne vesti" su pokušale da dobiju komentar i gradonačelnika Leskovca, ali se on, kako nam je rečeno, nalazi u Grčkoj.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vaš Komentar

    15:33 // 24. 7. 2015.

    Da postoji neka opozicija pa da podnose prijavu protiv gradonačelnika i vozača za očiglednu zloupotrebu. Izgleda opozicija više voli kada njih, za ništa, hapse i maltretiraju stiropor-radikali.

  • Милосав

    22:02 // 22. 7. 2015.

    Да ли пилот има право да паркира авион испред куће? Да ли се то води под злоупотребa службеног положаја? Да ли је дозвољено коришћење државне имовине у приватне сврхе? Да ли сваки запослени у општини има право да однесе кући средство рада? Рачунар, сто, шалтер...

  • Dragoljub Petrovic

    17:28 // 22. 7. 2015.

    covek bas ne voli peugeot

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: