Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:50, 2. 3. 2016.

| Hronika

Dečak tvrdi da su ga šamarali komunalni policajci

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
decak.jpg
Dvanaestogodišnjak tvrdi da su komunalni policajac i inspektor udarili; foto: D.M.

Dok 12-godišnji dečak tvrdi da su ga komunalni policajac i saobraćajni inspektor u Leskovcu maltretirali i tukli, oni negiraju optužbe i kažu da je mališan zapravo vređao i napao njih. 

Majka dečaka Dragana Stanojković je slučaj prijavila policiji i kaže da će policajca i inspektora goniti i sudski.

Incident se dogodio 25. februara oko 14 sati u kvartu Suva reka, nedaleko od škole koju pohađa dečak, u momentu kada je on pokušao mobilnim telefon da snimi službeni automobil u kome su sedela dva komunalna policajca i dva inspektora.

Komunlani policajac, koji je bio suvozač, izašao je iz automobila, stavio mi ruke iza leđa i nagurao me uz automobil, a inspektor me je kroz otvoren prozor dva puta udario šakom po obrazu. Potom su mi naredili da se udaljim - ispričao je za "Južne vesti“ mališan u prisusustvu svoje majke.

Majka tvrdi da je dečak na školskom odmoru pošao za doručak i naleteo na policajce i inspektore.

Ja ću ih goniti do Strazbura za duševnu bol mog deteta koje od tada vrišti kada vidi policiju. Istina je da je pogrešio što je hteo da ih slika telefonom i što se uopšte upuštao u raspravu s njima, ali nije normalno da se prema njemu postupa kao prema kriminalcu - kaže dečakova majka.


Komunalna policija: Dečak prvi napao nas

U Upravi za inspekcijske poslove Leskovca, u okviru koje rade komunalni policajci i saobraćajni inspektori, tvrde da je mališan zloupotrebljen i da je on zapravo nasrnuo na službeni automobil i ljude u njemu. 2 Inspektori tvrde da je dete zloupotrebljeno; foto: D.M.

Niko ga nije rukom pipnuo. Nisam lud da nasrnem na dete. Naprotiv, ono je 3 puta šutnulo vrata suvozača i psovalo nas je najvulgarnijim rečnikom, rečima koje me je sramota da izgovorim, a potom me udario rukom kroz otvoren prozor, pa mi je službeni fotoaparat ispao iz ruke - priča saobraćajni inspektor Miodrag Marjanović koga majka dečaka optužuje za šamaranje.

Istu priču ponavlja i njegov kolega Jovan Filipović koji se takođe nalazio u automobilu, a koji kaže da su tog dana čekali da usnime mališanovog dedu kako "na divlje“ prevozi takozvane linijske putnike.

Pre nego što smo parkirali automobil, primetili smo kako na bicklu za nama juri zajapureni dečak. Kada nam se približio, vređao nas je i pretio da će nas zgaziti. Suvozač je izašao da ga upozori i naredio mu da se udalji, ali ga nije pipnuo rukom. Dečak se udaljio i počeo da vrišti i zvao nekog telefonom - tvrdi saobraćajni inspektor Filipović.


Stotinak prijava protiv dede mališana

Ovom incidentu prethodio je sukob komunalnih policajaca i saobraćajnih inspektora sa ujakom i dedom mališana koji je vlasnik firme "Stefan prevoz“ registrovane za vanlinijski kombi prevoz.

Naime, dečak je dan ranije prisustvovao tom verbalnom sukobu, a sutradan iste ljude prepoznao na ulici.

Saobraćajni inspektori kažu da su u poslednjih nekoliko godina protiv vlasnika "Stefan prevoza“ podneli nekoliko stotina prijava za ilegalni prevoz putnika, a da je samo inspektor Miodrag Marjanović podneo 100 prijava.

U policiji nam je kratko rečeno da se radi na ovom slučaju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ljakse

    09:40 // 3. 3. 2016.

    Mali je folirant to je jedno.Drugo pa tuj Komunalnu policiju Zutajke izmislile.

  • K@NE

    16:37 // 2. 3. 2016.

    Nije pogresio sto ih je snimao ima pravo da ih snima

  • cvetanovic milan

    13:10 // 2. 3. 2016.

    sta ako se utvrdi da ljudi koji su ovde optuzeni nisu krivi,kao sto je moje licno misljenje,mislim da se ovde zloupotrebljavaju mediji,a dete je i moguce da se tako i ponasalo,posto takve slicne susrecem svakog dana na ulicama,bezobrazne,nevaspitane a kada im kazete nesto onda su oni zrtve.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: