Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:44, 16. 9. 2014.

| Hronika

Heroji iz Prokuplja

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
heroji
Petar (levo) i Lazar sa drugom Stefanom uhvatili džeparoša i baki vratili novac

Devetnaestogodišnjaci Petar Mićunović, Lazar Stanojević i Stefan Momčilović iz Prokuplja jurili su i uhvatili džeparoša koji je usred bela dana na glavnom prokupačkom mostu napao, tukao i opljačkao stariju ženu.

Hrabri mladići uspeli su u dva navrata da uhvate lopova, za kojeg se kasnije ispostavilo da se zove Dejan K. i da je dan pre nego što je opljačkao ženu izašao iz zatvora.

– Prilazili smo mostu kada smo videli kako krupniji muškarac udara stariju ženu, otima joj tašnu, izvlači novčanik i beži. Svi smo odmah potrčali za njim, a on se spustio na kej kraj mosta. Stefan je otrčao sa jedne, a Lazar i ja sa druge strane. Stigli smo ga nas dvojica i uhvatili ispod mišica - kaže Petar.

Njegov drug Lazar pojašnjava da su džeparošu rekli da vrati novčanik, a da je on tvrdio da mu treba novac.

– Kada je video da ga nećemo pustiti, počeo je da se otima i na kraju istrgao i opet nastavio da beži, a mi krenuli za njim. Dok je trčao izvukao je novac iz novčanika i bacio ga nedaleko od mene. Sustigao sam ga dok je pokušavao da se popne uz kej, uhvatio za nogu, a on se okliznuo i pao - priča Lazar.

On naglašava da je u opljačkanoj ženi video svoju babu koju su tako više puta napali na ulici, a nikada joj niko nije pomogao.

– Ovo je teško vreme i samo mi je prošlo kroz glavu da je u tom novčaniku možda sve što starija žena ima. To me je razljutilo i nisam želeo da odustanem od potere - dodaje Lazar.

Kada je naišao policajac lopov je iskoristio gužvu i pobegao, ali ubrzo je pronađen na osnovu izjava trojice mladića.

– Niko ko je bio blizu starije žene nije pokušao da je odbrani, niti kasnije da joj priđe i pita da li je dobro. To je ono što poražava - komentariše Lazar.

Mladići heroji kažu da nisu razmišljali o posledicama kada su krenuli u poteru, a jedino čega su se bojali je fizički obračun, jer bi kasnije najverovatnije, kako kažu, zbog toga bili sankcionisani. Kažu da se nisu ni dogovarali, već su jednostavno želeli da pomognu.

Sva trojica su u maju završila srednju školu i to Petar i Lazar Tehničku školu „15. maj“  a Stefan Gimnaziju u Prokuplju.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Tripko Tripkovic

    00:36 // 18. 9. 2014.

    Dodao bih da je DIFOVAC U PRAVU!Sad bez'te gde vas noge nose!!!videcete sada hoce li vam ta drzava dati sigurnost?!CRNA VAM MAJKA HEROJI MOJI!!!

  • Mariola

    06:58 // 17. 9. 2014.

    Bravo momci! Ima nade za Prokupcane...

  • Difovac

    23:07 // 16. 9. 2014.

    Bravo momci! Svaka cast! Zeleo bih da se nekako izvadite odavde i zivite bezbrizno npr. negde u Svedskoj. Zasluzujete. Ovde nije dobro za takve kao sto ste vi. Cuvajte se.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: