Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:25, 3. 11. 2016.

| Hronika

Hrvatski filmovi u “Kupini”

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
filmovi
Hrvatski filmovi u "Kupini"; foto: Promo

Nišlije će od 4. do 7. novembra moći da pogledaju četiri novija ostvarenja hrvatske kinematografije koji će se prikazivati u “Kupina” bioskopu svakog dana od 18 sati.

Ciklus hrvatskih filmova počeće filmom “Kauboji”, reditelja Tomislava Mršića, koji će biti prikazan 4. novembra, a kako organizatori navode, ovo nije obična priča o šoubiznisu i umetnosti.

Pod vođstvom pozorišnog reditelja Saše, glumačka družina antijunaka, besciljnih lutalica, bori se protiv demona i nadvladava predrasude - dodaju organizatori.

“Zagonetni dečak”, reditelja Dražena Žarkovića, će biti prikazan 5. novembra, a prema rečima organizatora ovo je priča o domišljatom i spretnom 14-godišnjaku Koku koji uz pomoć svojih prijatelja rešava novu zagonetku.

Kokov prijatelj Tomo nedavno se doselio u grad i čezne za pustolovinama. Njihovu pažnju privuče novi učenik koje se neobično ponaša - navode organizatori.

Naredni na repertoaru je film “Vis-À-Vis” koji će publika moći da pogleda 6. novembra, a organizatori kažu da priča prati reditelja koji priprema novi film, a poznati glumac kojeg želi za ulogu oca kritikuje kvalitet scenarija i izbor glumca za ulogu sina.

Poslednji u ciklusu hrvatskih filmova je “Nije ti život pesma Havaja” koji je na repertoaru 7. novembra, a organizatori kažu da film govori o okupljanju četvoročlane porodice, gde kroz ritual porodičnog obroka, film portretira našu potrebu za prihvatanjem od strane bližnjih.

Prikazivanje hrvatskih filmova u Nišu organizovano je u saradnji sa Hrvatskim audiovizuelnim centrom iz Zagreba i to je još jedna u nizu manifestacija u sklopu promocije evropskih kiinematografija i vrednosti.

Cena karte je 100 dinara, uz koju se dobijaju i gratis kokice.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: