Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:34, 2. 4. 2013.

| Hronika

Jugom udario đake

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
jugom-na-djake.jpg
Vozilo Hitne pomoći odvozi učenike, Jugo ostao na pešačkom prelazu

U Voždovoj ulici u Nišu, na pešačkom prelazu kod Osnovne škole “Vožd Karađorđe” dvojicu učenika udario je automobil.

Nezgoda se dogodila oko 10 sati, u vreme velikog odmora, kada su dečaci krenuli su po užinu.

Ove osmogodišnjake, kako kažu očevici, na pešačkom prelazu udario je Jugo prištinskih tablica. 

Na svu sreću prošli su bez većih vidljivih povreda, ali su izuzetno uplašeni. Jednom od njih curi krv iz nosa, a obojica su kolima Hitne pomoći prevezeni na Dečiju hirušku kliniku radi daljih ispitivanja.

vožd Policija vrši uviđajDirektorka škole Milena Kostić, koja je bila na licu mesta, kaže da je prelaženje đaka velilki problem, jer je Voždova ulica izuzetno frekvetna. Učenici, kako je objasnila, prelaze ulicu kao bi otišli do pekara koje se nalaze prekoputa škole.

Ona je naglasila da se škola više puta obraćala nadležnima sa zahtevom za postavljanjem semafora ili makar dežurnog policajca na spornom pešačkom prelazu. Ipak, njihove zahteve, kako kaže, niko nije ispoštovao.

Za sada se ne zna šta je uzrok ove saobraćajne nezgode, policija vrši uviđaj i očekuje se zvanično saopštenje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nela Jovanovic

    08:40 // 4. 4. 2013.

    Nemanja, deca koja prelaze ulicu na pešačkom prelazu nisu bahata, a nisu ni nevaspitana. Oni žure da kupe užinu i pojedu je za vreme velikog odmora. Bahat je vozač koji upravlja vozilom pored škole i ne vodi računa o pešacima. Takvima bih trajno oduzela vozačku dozvolu.

  • Nikola

    15:37 // 3. 4. 2013.

    Mislim da bi ovo saobracajci mogli lako da rese. Ali ne, oni se trude da nadju neko skrovito mesto odakle ce moci da se iznenada pojave (kao lupez Denis Mor iz skeca Pajtonovaca) i da sikaniraju vozace i pisu im kazne. Jbg, moraju i oni od necega da zive. Ako budu gubili vreme na prometnim mestima gde se ovakve stvari realno mogu desiti, saobracaj ce s vremenom postati regulisan a onda ce im valjda i plata biti smanjena. Bahatost vozaca i pesaka je obostrana. Ja svakodnevno prelazim brand-new, godinu dana star pesacki prelaz kod Elektronske industrije i mogu da kazem da mi automobil stane u proseku jednom u dva meseca. Opet, znam i pesake koji se namerno razvlace na pesackom. Doduse, znam i vozace koji se obavezno zaustavljaju na pesackom (ne samo kad prolazi neka napucana lejdi). Nema pravila. Problem je sto su oni koji treba da resavaju probleme i osiguraju bezbednost prezauzeti misleci na to kako da ispune kvote i dodju do svojih dnevnica.

  • Milan Stanic

    11:18 // 3. 4. 2013.

    Vladimire Petrovicu to si u pravu.Koliko god da ides sporo i oprezno vozis, bas zbog skole, pojedini djaci namerno prelazi ulicu i ne mari da stane, u fazonu "moze mi se". E tad lepo stanes, izadjes, pa ga uhvatis za uvo i pokazes mu gde treba da predje ulicu.
    A koliko sam cuo, vozac juga je i bio pod dejstvom alkohola, ehej u 10h ujutru. Prema tome, razumem sve, desi se, nepaznja, izleti neko, ali voziti pijan, izvini molim te.

    • Vaspitavaj si kuci decu

      16:35 // 3. 4. 2013.

      Sedi si na sedalo.Ova danasnja omladina ima da te isprecuka dok si reko piksla.Tatko je trebalo da mu pokaze gde se prelazi ulica,nisi ti tu da vuces drugog za usi,jer cesto mozes i gore da prodjes.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: