Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:09, 24. 7. 2014.

| Hronika

Kod Leskovca uništene neeksplodirane bombe

Autor:Ana JovanovićIzvor:Južne vesti
nus1-leskovac.jpg
Često i sami građani iz straha odbacuju neeksplodirane bombe

Neeksplodirane bombe pronađene na teritoriji Jablaničkog okruga tokom prvih 6 meseci ove godine uništene su na privremenom strelištu u selu Dobrotin.

2 Uništeno je ukupno 15 neeksplodiranih ubojnih sredstava, među kojima su 4 ručne bombe, 4 minobacačke granate, 3 artiljerijske granate i jedna čaura BST. Uništavanje je izvršio stručni tim Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, uz logističku podršku Odeljenja za vanredne situacije.

- Sva neeksplodirana ubojna sredstva (NUS) pronađena su na teritoriji Jablaničkog okruga, a na osnovu 15 prijava građana - rekao je Miroslav Jevtić, šef Odseka za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova.

Prema njegovim rečima, polovina uništenog NUS-a spada u grupu ispaljenog i neeksplodiranog, dok ostatak spada u grupu odbačenog, koji su sa ratiša doneli građani.

- Dešava se da građani zbog straha da će biti sankcionisani odbacuju ova sredstva po poljima, livadama, koritima reka - objašnjava Jevtić.

3 Prema podacima Odseka za upravljanje rizicima i civilnom zaštitom, u toku godine na području Jablaničkog okruga bude uništeno od 40 do 60 neeksplodiranih ubojnih sredstava.

U ovom Odseku upozoravaju građane da u slučaju da pronađu neko od ovih sredstava, prijave to najbližoj stanici ili operativnom centru na broj 1985. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: