Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:03, 25. 2. 2015.

| Hronika

Korumpirani ginekolog uskoro iza rešetaka

Autor:J. CanićIzvor:Južne vesti
resetke
Godinu i po dana iza rešetaka jer je hteo da ga "ispoštuju", arhivska fotografija

Lekar niškog Kliničkog centra Bratislav Todorović, koji je osuđen jer je od muža žene koju je trebalo da porodi tražio da ga "ispoštuje" mobilnim telefonom, od 12. marta služiće zatvorsku kaznu od godinu i po dana.

Kako je Južnim vestima potvrđeno u Osnovnom sudu, Todoroviću je naloženo da se 12. marta “javi u ustanovu za izvršenje kazne zatvora i to u KPZ u Ćupriji”.

Ukoliko ovaj niški ginekolog ne podnese zahtev za odlaganje služenja kazne, što je moguće u nekim situacijama, od tog dana biće u zatvoru.


Klinički centar i dalje "neobavešten"

Iako je još u oktobru 2014. godine Apelacioni sud potvrdio presudu Višeg suda donetu u februaru te godine, direktor niškog Kliničkog centra Zoran Radovanović tvrdi da njih niko nije zvanično obavestio o tim odlukama. 490x370-korupcija-samsung-telefon Ginekolog tražio „Samsung Galaxy S III mini“ bele boje; Foto: Houang Stephane/Flickr

Mi do dan-danas nismo dobili od suda informaciju da je on osuđen. Pa neće valjda direktor, pomoćnici ili pravna služba svaki dan da zovu sudove i pitaju da li je neko od 3.000 radnika osuđen? Kao što nas policija kad nekog našeg radnika privede ili uhapsi odmah obavesti, pa možemo da reagujemo, treba da nas obavesti i sud - kaže Radovanović.

On napominje da je Klinički centar ranije bio obavešten ukoliko je neki njihov zaposlenih osuđen na zatvorsku kaznu, i to ili od suda ili rodbine radnika.

S druge strane, portparol Osnovnog suda u Nišu Jelena Milenković Vuković kaže da sud “nema obavezu da dostavlja presudu Kliničkom centru, niti bilo kojoj radnoj organizaciji u kojoj okrivljeni radi”.

Sličan odgovor smo dobili i u Višem sudu, gde ističu da je njihova obaveza samo da pravosnažnu odluku proslede referentu za izvršenje kazne.

Sud ne dostavlja odluku, već oni sami treba da se raspitaju za svoje radnike. Ukoliko nam upute dopis i pitaju šta se dešava sa postupkom i da li ima presude, naravno da će dobiti odgovor od suda - kaže Milenković Vuković.


Otkaz već spreman?

Inače, prema članu 176. Zakona o radu, zaposleni dobija otkaz, nezavisno od svoje ili volje poslodavca, kada “zbog izdržavanja kazne zatvora mora da bude odsutan sa rada u trajanju dužem od šest meseci - danom stupanja na izdržavanje kazne”.

Poslodavac može dati otkaz zaposlenom i ako je on pravnosnažno osuđen za krivično delo na radu ili u vezi sa radom (član 179.), što je slučaj sa Todorovićem.

Direktor KC Niš navodi da će Todorović, čak iako ne dobiju zvanično presudu iz suda, biti otpušten kada, zbog toga što je u zatvoru, ne bude došao na posao 6 dana.


Zbog pijanstva i tuče trenutno suspendovan

490x370-IMG-2150 Ovaj niški lekar ponovo se nedavno našao u žiži javnosti kada je 11. februara došao pijan na dežurstvo u Ginekološko-akušersku kliniku, pokušao da uradi kiretažu pacijentkinji i potukao se sa obezbeđenjem

Kako kaže direktor niškog KC Zoran Radovanović, Todorović je od tog dana suspendovan zbog teškog kršenja radne discipline, a saslušala ga je i disciplinska komisija.

Ostalo je da se saslušaju jedna sestra i jedan lekar, pa će Komisija odlučiti o ovom slučaju - kaže Radovanović.

Na burne reakcije javnosti, koje su usledile nakon ovog incidenta i pitanja kako je moguće da je ovaj ginekolog radio u Kliničkom centru iako je osuđen zbog primanja mita, Radovanović odgovara da nije mogao biti suspendovan ili otpušten pre nego što KC dobije obaveštenje o presudi od suda.

Onog momenta kada naš radnik bude priveden i u pritvoru je, on dobija suspenziju, ali ne može dobiti i otkaz. Tako Todorović nije mogao biti otpušten dok je istraga bila u toku i dok se nije dokazala krivica. Zato je on nakon izlaska iz pritvora vraćen na posao - napominje direktor KC.

Podsetimo, Todorović je sredinom novembra 2013. godine uhapšen zbog sumnje da je tražio mobilni telefon određenih karakteristika od supruga žene koju je porodio. Osuđen je na godinu i po dana zatvora i kaznu od 300.000 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • MK

    21:28 // 27. 2. 2015.

    Poznajem dr Baticu, pomogao mi je da dobijem dva andjela i, sto je najvaznije, nikada nije trazio nesto za uzvrat. Veoma me cudi svaki negativan komentar vezan za njega.

    • AB

      10:35 // 28. 2. 2015.

      I meni je pomogao da dobijem divnu devojčicu a pre sam bila kod mnogih doktora,samo je on našao pravi uzrok mog problema,poštujem ga i cenim i mislim da je sve ovo da da se skloni neko ko zna da radi

  • JM

    09:42 // 27. 2. 2015.

    свету се не може угодити!

  • Cudim se...

    12:14 // 26. 2. 2015.

    Poznajem doktora,lecio me, imam najlepse misljenje o njemu pre svega kao o coveku... Prosto ne mogu da povezem sve ovo sto se desava sa njim.Ima onih koji se mnogo bahato ponasaju u KCNis,a zasticeni.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: