Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:51, 28. 8. 2015.

| Hronika

Krivična prijava protiv nekadašnje sekretarke niške Skupštine

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
opstina
Krivična prijava protiv bivše zaposlene u Skupštini Grada; foto: JV arhiva

Zbog sumnje da je omogućila kolegi da bez ugovora dobije državni stan i na taj način zloupotrebila službeni položaj, niška policija podnela je krivičnu prijavu protiv bivše sekretarke Skupštine Grada Niša Nevenke Stojković.

Kako stoji u zvaničnom saopštenju policije, sve se odigralo u periodu od 2001. do 2003. godine kada su zaposlenima u niškoj Skupštini dodeljivana dva stana iz nekadašnjeg Fonda stambene solidarnosti, koje bi oni otplaćivali na rate i po povoljnijoj ceni.

Sekretarka je kao odgovorno lice imala obavezu da sa dvojicom najbolje rangiranih kandidata sklopi i potpiše ugovore. Međutim, sa jednim službenikom koji je dobio stan od 62 kvadrata, nije sklopila ugovor - kažu iz policije.

Na taj način, objašnjavaju, službeniku koji je dobio stan, ona je omogućila sticanje protivpravne imovinske koristi od oko 2,3 miliona dinara, kollika je procenjena vrednost stana.

Stojkovićeva za “Južne vesti” kaže da ne zna da je protiv nje podneta krivična prijava, ali da je pre nekoliko meseci policiji dala izjavu.

Bila sam na informativnom razgovoru kod izvesnog inspektora vezano za jedan stan koji je svojevremno dobio jedan zaposleni sa rang liste iz Fonda stambene solidarnosti. Nakon toga ništa nisam dobila, nikakav odgovor - kaže Stojkovićeva.

Inače, Nevenka Stojković je bila na funkciji sekretara niškog parlamenta od 2000. do 2004. godine, a istu funkciju je do 2012. obavljala i u Opštini Medijana, gde i danas radi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • profesor

    08:51 // 31. 8. 2015.

    Šta je dobio kolega ako nema ugovor koje su to gluposti stan nije njegov i surta ga mogu iseliti kakve su to gluposti i krivične prijave svi u gradu znaju ko je Nevenka samo kompromituju ljude

  • Милосав

    00:17 // 31. 8. 2015.

    Стан од 62 квадрата вреди 2,3 милиона динара. Око 19.170 евра или 310 евра/м2! То је пример грађанима Ниша како власт вреднује њихову имовину и како се према њој понаша. Да су стан добили на поклон тужили би је да је оштетила град за 0 динара?

  • Djoksi

    22:36 // 28. 8. 2015.

    Nije htela da predje u SNS pa popasla disciplinsku

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: