Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:13, 17. 2. 2016.

| Hronika

Maloletnica osumnjičena za ubistvo svoje tek rođene bebe

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
tuzilastvo.jpg
Više tužilaštvo u Vranju maloletnicu tereti za ubistvo deteta pri porođaju; foto: I.M.

Policija u Bujanovcu je nakon istrage koja je trajala više od mesec dana podnela krivičnu prijavu protiv 17-godišnje devojke iz Biljače zbog sumnje da je svirepo ubila svoju tek rođenu bebu čiji je leš bacila blizu dvorišta seoske škole.

Prema rečima Leposave Jovčić, portparola Višeg tužilaštva u Vranju, maloletnica se sumniči da je izvršila krivično delo ubistvo deteta pri porođaju.

Sumnja se da je maloletnica neposredno posle porođaja svog ženskog deteta januara 2016. godine lišila života bebu dok je kod nje trajao poremećaj izazvan porođajem, pa je na svirep i podmukao način dejstvom tupim predmetima i fizičkom silom nanela teške telesne povrede koje su uzrokovale smrt novorođenčeta – kaže Jovčićeva.

Opsežna istraga je pokazala da je, nakon čedomorstva, devojka leš bacila u dvorište napuštene kuće u blizini Osnovne škole u Biljači gde su ga meštani pronašli raskomadano. 2 Mesto u blizini škole gde je pronađeno telo bebe; foto: I.M.

Leš je pronađen 11. januara bez gornjih i donjih ekstremiteta i nedostatka vilice, ti navodi su potkrepljeni pribavljenim nalazima veštaka i drugim materijalnim dokazima – objašnjava Jovčićeva.

Kada je leš pronađen nije se ni slutilo da je bebu rodila devojka iz sela, a čak se sumnjalo da se porodila i da je bebu ostavila migrantkinja. Međutim, istraga je policiju dovela do devojke koja je, kako nezvanično saznajemo, negirala zločin, ali DNK analiza i obdukcija Zavoda za sudsku medicinu u Beogradu pokazale su da je ona nesumnjivo majka, kao i da postoje dokazi da je usmrtila bebu.

Više javno tužilaštvo u Vranju zahtevaće pokretanje pripremnog postupka pred sudijom za maloletnike Višeg suda u Vranju, shodno Zakonu o malolentim učiniocima krivčnih dela i krivično-pravnoj zaštiti maloletnih lica.

Osumnjičena još nije saslušana, tako da je joj nije određen pritvor.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: