Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:55, 17. 10. 2016.

| Hronika

Među uhapšenima u Crnoj Gori i Bratislav Dikić

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Vijesti, Južne vesti
Bratislav Dikić
Predvodio anti-terorističku jedinicu, pa uhapšen zbog sumnje da je terorista; Bratislav Dikić, foto: Arhiva JV/Vanja Keser

Crnogorsko Specijalno tužilaštvo saopštilo da su nekadašnji komandant srpske Žandarmerije Bratislav Dikić i još 19 naoružanih osoba uhapšeni zbog sumnje da su planirali državni udar i hapšenje Mila Đukanovića.

Prema pisanju podgoričkih Vijesti, koje se pozivaju na Specijalno tužilaštvo, policija još traga za izvesnim Aleksandrom Sinđelićem, koji je osumjničen da je uz Dikića predvodio naoružanu grupu.

Vijesti prenose i detalj iz dokumenta tužilaštva u kome se opisuje da su Dikić i Sinđelić osumnjičeni da su organizovali i planirali napade.

...i angažovanja drugih lica, koja će u Crnoj Gori, u vrijeme proglašenja rezultata parlamentarnih izbora, uz upotrebu oružja, napasti okupljene građane ispred Skupštine Crne Gore i službenike  Uprave policije, te potom zauzeti prostorije Skupštine, proglasiti izbornu pobjedu određenih političkih partija i uhapsiti premijera Mila Đukanovića - piše u dokumentu.

U dokumentu se, prenose Vijesti, navodi da je Dikić trebalo da komanduje “naoružanim licima prilikom zauzimanja Skupštine i drugih državnih institucija” i da se Sinđelić više puta sastajao sa nepoznatim osobama, prenosio im uputstva, davao novac i obezbeđivao oružje, kako bi oni angažovali druge da ostvare zacrtane planove.

Ipak, piše u tekstu "Eskadroni smrti ili politička igra?", crnogorska policija nije pronašla oružje kojim je navodno trebalo da se organizuju napadi.

Podsetimo, Bratislav Dikić je rođen u Nišu 1970. godine. Dugogodišnji je pripadnik specijalnih snaga srpske policije. U Žandarmeriji je bio od njenog osnivanja 2001, a od 2009. je bio i njen komandant. Sa tog mesta je smenjen sredinom 2013. godine, ali odmah postavljen za pomoćnika Direktora policije.

Odlukom tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića je 2011. unapređen u čin generala policije.

Nedavno se i politički aktivirao, a u žižu javnosti je dospeo kada je početkom marta ove godine, pred parlamentarne izbore, kao lider "Patriotskog pokreta Srbije" predvodio "anti-NATO" proteste u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Silvana i Borislava lastrega

    13:00 // 18. 10. 2016.

    E neka su dolijali

  • Lahor

    12:09 // 17. 10. 2016.

    Strašno

    • Baš sam radoznao:

      13:02 // 17. 10. 2016.

      Na šta misliš?

    • meda

      06:54 // 18. 10. 2016.

      Ocigledno je da misli da je strasno sto je Dikic smenjen 2013 godine i to sto je ocelavio (tj skinuo beretku)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: