Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:15, 26. 6. 2015.

| Hronika

Nakon pogibije radnika zabranjen rad na delu gradilišta

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
naserova
Radnik poginuo nakon pada sa stepeništa unutar zgrade u Naserovoj; foto: JV

Inspektori rada utvrdili su da gradilište u Naserovoj ulici, na kome je juče nastradao 43-godišnji radnik G. M. koji je radio “na crno”, nije bilo adekvatno obezbeđeno i zabranili do daljeg rad izvođačima

Prema rečima koordinatora niškog odeljenja inspekcije rada Momirke Nikolić, osim klimave ograde koju je silazeći stepeništem juče radnik “probio”, pao sa 6. sprata i poginuo na licu mesta, bilo je još propusta.

Usmeno smo naložili zabranu rada svim izvođačima koji rade unutar zgrade na tom gradilištu dok se ne ojača ograda na stepeništu, a u toku je izrada pismenog rešenja o zabrani - kaže Nikolićeva.

gradiliste Ograda na stepeništu nije bila dovoljno učvršćena; foto: JV Ona objašnjava da nastradali 43-godišnjak iz Malošišta nije bio prijavljen i da je radio za podizvođača čiji je posao bio ugradnja ekspanzionog suda za grejanje na potkrovlju.

Radio je “na crno” i došao je taj jedan jedini dan na to gradilište. Njih trojica su radili taj posao i trebalo da je čitav posao završe danas - objašnjava Nikolićeva.

Ona ističe da će inspekcija preduzeti sve mere protiv investitora i podizvođača radova koji nije imao ugovor za izvođenje radova i nije prijavio gradilište i radnike.

Preduzećemo mere za koje smo ovlašćeni. U toku je uzimanje izjava, radi se na zapisniku, a što se tiče prijava ne smemo da ishitrimo i zato moramo da budemo pažljivi - kaže koordinatorska niške inspekcije.

U niškoj policiji kažu da je obavljen uviđaj, da zasada sve ukazuje da je reč o nesrećnom slučaju, ali da će detaljne informacije imati nakon obdukcije.

Podsetimo, juče oko 15:30 43-godišnji muškarac poginuo na gradilištu u niškom naselju Duvanište.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Prof.dr.Pera

    13:55 // 27. 6. 2015.

    Vecina tih radnika prima socijalno, i ne ide im u prilog da budu prijavljeni na par meseci...

  • Milenovic Srdjan

    02:28 // 27. 6. 2015.

    Jedan investitor sto zida zgrade na Pantaleju ima oko 50% neprijavljenih radnika. Zasto se inspekcija malo vise ne angazuje, radnike treba prijaviti i zastititi!

  • Perko

    21:20 // 26. 6. 2015.

    U nepostojećoj državi ljudski život ne vredi ništa. Inspektori svih vrsta da sednu u Jugo i prošpartaju velegradom Niš-om 5*3 km, zatvorili bi 4/5 prodavnica, apoteka, mesara,pekara,trafika, ćevabdžinica, Gradilišta,dragstora....Ne bi radila ni pola javnih ustanova, firmi,obdaništa..Ne poštuje se nijedna procedura, zakon...Inspekcije podmićene,nezainteresovane..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: