Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:42, 26. 2. 2014.

| Hronika

Nose noževe i u grad

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
Policijska racija
Racije postaju svakodnevica

Niška policija zaplenila je 2 noža i jedan "boks" tokom sinoćne racije sprovedene u klubovima i kafićima u centru grada i u parku Svetog Save.

Tokom policijske akcije, navodi se u saopštenju, kontrolisani su gosti u 12 ugostiteljskih objekata i 15 automobila, a "proverene" su i 134 osobe.

Kako je novinarima pojašnjeno, legitimisan je daleko veći broj ljudi, ali je "provera" vršena samo tamo gde je "postojala potreba".

Rezultat racije je 7 prekršajnih prijava, kako zbog posedovanja navedenih predmeta, tako i zbog nenošenja ličnih dokumenata.


Sve češće racije u Nišu

Intenzivne policijske kontrole u Nišu trajvu već 2 nedelje. Velike grupe policajaca, kojima pomažu i pripadnici Interventne jedinice i Žandarmerije, sve češće "upadaju" u kafiće, klubove, sportske kladionice.

Ovo je kod mnogih građana izazvalo burne reakcije. Dok jedni podržavaju, drugi tvrde da policija primenjuje silu i gde nema potrebe za tim.

- Proveravaju sve živo, pretrišu. Ali, problem je što uleću kao na Divljem zapadu - kaže jedan od čitalaca.

U Policijskoj upravi kažu da je tih kontrola bilo i ranije, ali potvrđuju da su nakon ubistva studenta Vuka Stoiljkovića na Bulevaru, značajno intenzivirane. Ipak, odbacuju tvrdnje o prekomernoj primeni sile.

Govoreći o rezultatima tih akcija navode da je u proteklih 15 dana pronađeno 26 paketića droge, zbog čega je uhapšeno i 5 "uličnih dilera".

Takođe, pronađeno je i 12 palica, 11 noževa, 3 suzavca u spreju i 1 pancir. Podneto je ukupno 66 prekršajnih prijava protiv isto toliko osoba.

Iz policije najavljuju da će kontrole "svih mesta gde se okuplja veći broj građana" biti nastavljene.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Radovan Karadzic

    21:19 // 13. 6. 2014.

    Svaka cast. Podrzavam akciju. Samo ne vidim ih nesto u malo boljim kaficima i diskotekama. Razlog sigurno ima. A drugo,vise radarske kontrole i provere alkoholizma da bi se sprecile bar malo nesrece.

  • Shearer

    15:06 // 1. 3. 2014.

    Zbog čega se ne vrši provera klubova "Diamond" i "Spark"?

    • Aleks

      14:17 // 7. 3. 2014.

      Svaka cast za pitanje :)

  • Tužno a smešno

    10:25 // 1. 3. 2014.

    2 noža i 1 boks !? Uvauu ! Čestitam niškoj policiji na neviđenoj akciji ! Verujem da su im u tome od izuzetne pomoći bila 4 džipa koji su dobili na poklon od naših para za šta nas niko pitao nije !?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: