Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:11, 4. 10. 2013.

| Hronika

Novi način krađe niških lopova

Autor:Marko SmiljkovićIzvor:Južne vesti
Kosta ILUSTRACIJA Juzne vesti

U Nišu se pojavio novi način krađe „sitnih“ lopova koji uđu u zgrade ili kuće, traže nezaključana ulazna vrata, a onda, kada otvore, kradu iz hodnika šta stignu.

To su najčešće ženske tašne, ali ne ustručavaju se da uzmu neki komad odeće. pa čak i bicikle, dečije igračke i slično.

Poslednji takav slučaj zbio se pre dva dana na Bulevaru Zorana Đinđića broj 2 gde su dvojica lopova ušla u stan i sa komode odneli ženski novčanik. Izvor Južnih vesti iz policije kaže da su takvi lopovi najčešće zavisnici od droga, ali ima i maloletnika kojima ovakav način „lake zarade“ nije stran.

- Cela operacija njihove krađe ne traje više od desetak sekundi. Biraju niže spratove kako bi lakše pobegli. Stanari su obično u dnevnim sobama ili u ostalim prostorijama, u stanovima su obično upaljeni radio i tv aparati, tako da često i ne zna građanin da je pokraden jer nije čuo kradljivca dok ne vidi pritvorena vrata jer ih lopovi obično ne zatvaraju do kraja kako se ne bi čuli – kaže izvor Južnih vesti.

2 Ovoj vrsti kradljivaca pogoduje i to što veliki broj stanara zgrada u hodnicima stanova ostavlja tašne, kapute, jakne, kišobrane i telefone kako bi u kupatilu posle dolaska oprali ruke, a nakon toga vredne stvari ne odlože na sigurnije mesto.

Profesorki V.N. je pre nekoliko meseci tako nestala kožna tašna. Ona stanuje na petom spratu u jednoj od zgrada naspram parka Čair i takođe nije zaključala ulazna vrata.

- Ma novca nije bilo mnogo unutra u novčaniku, oko 2.500 dinara, nego žao mi dragih slika koje su bile unutra. Mobilni telefon nije toliko vredan tako da ne znam koliko se taj lopov okoristio time, a naneo mi je mnogo veću štetu. Od tada živim u nekom manjem strahu, ali ne zbog krađe, nego je mogao da prilikom ulaska naleti na dete koje bi se mnogo uplašilo i neću o tome ni da mislim - kaže V.N. profesorka iz Niša.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • rocker

    12:30 // 5. 10. 2013.

    da da .. novi nacin ... od pre jedno tri cetiri godine kada su harali po bulevaru nemanjica :))))))) gde zivite ...

  • Miodrag Jovanovic

    10:03 // 5. 10. 2013.

    Prirediće im toplu dobrodošlicu moj Fox Terrier. Romeo obožava goste i veselo će ih sačekati u hodniku i skočiti im na grudi...

  • Ђорђе

    00:50 // 5. 10. 2013.

    Нишлије су аматери за мајданпечке лопове, они то раде поодавно.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: