Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:12, 1. 8. 2016.

| Hronika

Otrov na dečijem igralištu, uginuli psi

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Čišćenje terena
Radnici "Mediane" lopatama uklanjaju meso; Fotografija Sanja Pešić

Nekoliko pasa uginulo je u ulici Dušana Popovića na dečijem igralištu, u blizini obdaništa “Pinokio” i Centra “Mara”. Prema rečima stanovnice ove ulice, psi su uginuli ubrzo pošto su pojeli komade mesa sa ulice.

O navodnom pomoru pasa u subotu 30. jula građani su obavestili policiju i Komunalnu policiju, a na teren su izašli i jedni i drugi. Međutim, iako su, prema rečima zabrinutih građana, komunalci predlagali da se komad mesa pošalje na analizu kako bi se utvrdilo da li je zatrovan i čime, ovo nije urađeno.

Kako priča Nišlijka Sanja Pešić koja je bila na licu mesta, radnicima Zoohigijenske službe JKP "Mediana" policija je naložila da meso i strvine odnesu na otpad, a radnici su potencijalni otrov, prema njenoj proceni, uklanjali nepropisno - lopatama koje su posle toga prali samo vodom. Batak Meso jarko plave boje

Ona sumnja da je meso bilo zatrovano cijanidom zbog jarko plave boje otrova i strahuje da postoji još zatrovanih komada u naselju.

Psi su umirali u roku od nekoliko minuta nakon što bi pojeli meso sa ulice. Tu se igraju deca, a otrov mogu da prenesu i na cipelama. Niko iz naselja više ne sme da pusti dete napolje - kaže zabrinuta građanka.

Ona dodaje da je u naselju tokom vikenda otrovan i vlasnički pas koji je boravio u komšijskom dvorištu.

Komšiji su otrovali vučijaka u dvorištu. Vlasnici pasa koji šetaju svoje ljubimce po čairskom parku se plaše i obilaze ovaj kraj - dodaje.

Dečije igralište Roditelji ne puštaju decu napolje

U policiji su potvrdili da su izašli na teren odmah po prijavi građana i da su o ovom slučaju obavestili Osnovno javno tužilaštvo. 

Obavešten je dežurni zamenik koji je naložio da se preduzmu mere radi utvrđivanja svih okolnosti, kao i da se uključe nadležne službe - kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu.

O detaljima će se, dodaju, izjasniti nakon prijema izveštaja. 

Slike su uznemirujuće i ne preporučuju se mlađim, ni osetljivim osobama.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandar

    16:25 // 2. 8. 2016.

    Dokle vise, pitam se dokleeeee???

    • Max Vespertine

      19:49 // 2. 8. 2016.

      Dok, teoretski, neka malo neobrazovanija, slaboumnija, unesrecenija osoba ili dete takvo meso ne nadje na ulici i resi da ubaci u porodicni rucak i nahrani porodicu.

      I onda ce biti verovatno krivi psi zato sto postoje, a ne budale koji bez trunke razmisljanja ostavljaju cijanid na javnim povrsinama.

  • Aleksandra

    00:00 // 2. 8. 2016.

    Čovek je zver...
    Životinje treba zaštititi od zveri koje su umislile da su viša vrsta koja ima ekskluzivno pravo na svet.
    Hranim ulične životinje i to ću uvek raditi, a oni koji to osudjuju su sebičnjaci koji nemaju empatije prema drugom biću!

  • Caffe

    23:02 // 1. 8. 2016.

    Tragično je što su ljudi toliko zli da lupaju negativne ocene i što se trovanje podržava. Živite u srednjem veku zato vam je i tako kako jeste.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: