Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:16, 26. 3. 2013.

| Hronika

Pahomije tuži magacionera

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
Pahomije.JPG
Vladika Pahomije, arhivska fotografija

Eparhija vranjska saopštila da je podnela krivične prijave protiv magacionera i bivšeg starešine crkve Svete Petke na Šapranačkom groblju u Vranju zbog pronevere.

Prema saopštenju sa sajta Eparhije, na čijem se čelu nalazi vladika Pahomije, navodi se da su magacioner i starešina crkve zloupotrebili položaj i falsifikovali službene isprave, ne navodeći o čemu se radi.

U Eparhiji nisu želeli da govore o imenima jer su, kako se navodi, imena poznata tužilaštvu.

Ipak, gotovo je izvesno da je "magacioner" zapravo mladić (26) koji je pre nekoliko dana optužio vladiku Pahomija da je čak 9 godina nad njim vršio nedozvoljene polne radnje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nenad

    14:29 // 27. 3. 2013.

    komunisti su bili u pravu sto su im zabranjivali rad."duhovni ucitelji"lep primer daju

    • munja

      13:19 // 5. 4. 2013.

      crkva je opstala a gde su komunisti.

  • vernici

    09:05 // 27. 3. 2013.

    svasta i u crkvi je trenutno,a ti saborci su bili i tad prilikom oslobadjajuće presude episkopa,i od jednom zloupotrebili polozaj,a gde su se ti skrivali sve ovo vreme koji trenutno žele da naprave sistem vladavine u eparhiji bliski vladike,a to dobro znaju pojedine ličnosti u eparhiji,pri tom žalosno je to što se i zna za pojedine povratnike u crkvi koji propovedaju veru su ili momci kladionicari ili se bave raznoraznim trikovim,zalosno je sto se desava to za vreme najradosnijeg praznika vaskrsenje hristovo...

    • Alapaca

      16:30 // 28. 3. 2013.

      Da li je neko pomislio slucajno da je mozda taj mladic u prvom talasu afera, bio na strani vladike, a zatim mu se vremenom apetiti povecali toliko da kad su ga otkrili u "ciscenju" magacina, resio da iskoristi staru ideju "kukanja i priznanja" kako bi umanjio znacaj svoje "cistke"magacina? Kako to da se mladi vernik tek po otkrivanju odvazio i sakupio snagu da otkrije, toboz prljave rabote(posto je on cist )? Zlo i naopako, doslo vreme da se nema ni srama ni obraza!

  • Truth or Dare

    23:13 // 26. 3. 2013.

    Zamislite pokoru: zatvorili u istu isposničku keliju Pahomija i onog Branu mlatipopa (što je otimao pare sirotinji i ubijao sirotinjsku decu), pa se njih dva vijaju po keliji i udaraju jedan drugog lopatama, sveudilj vičući: Pokaj se! Pokaj se!
    A onaj grčki popa, što je vozeći ludačkom brzinom svoj novi bolid iz klase porše ubio dvoje beogradskih penzionera razbucavši od pozadi njihov „jugić“ – gleda ih kroz prozor iz rajske bašte manastira, budući je svoju tromesečnu pokoru izdržao. Tri meseca – viski nije okusio! Davali mu samo votku, a da mu je bilo do votke, išao bi na Solovecka ostrva!
    Komunistički gangsteri ubili su dvostruko više pravoslavnih sveštenika nego Nemci, ustaše i muslimanski nacisti zajedno! - kao nepodobne!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: