Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:45, 3. 10. 2016.

| Hronika

Pokušali da kidnapuju decu na putu do škole

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
svetoilijska-ulica-u-leskovcu-foto-i.m..jpg
Svetoilijska ulica, nedaleko od mesta gde je došlo do pokušaja kidnapovanja; foto: D.M.

Nekoliko starijih muškaraca pokušalo je danas da otme petoricu dečaka starosti od 11 do 14 godina na putu do škole. U policiji potvrđuju da je došlo do incidenta i da tragaju za počiniocima.

Kidnaperi su dečake presretali u dva navrata, prema njihovim rečima, nedaleko od Policijske stanice "Sever" i u Svetoilijskoj ulici i pokušavali da ih uguraju u automobil marke "audi". Svi dečaci žive u naselju poznatom kao "Sat mahala".

Sve se dešavalo oko 12 sati kada su mališani bili na putu do svojih učionica u obližnoj Osnovnoj školi "Svetozar Marković". 2 decaci koje su pokusali da kidnapuju foto d.m. Dečaci koje su pokušali da otmu vidno potreseni; foto: I.M.

Jedan iz automobila mi se obratio na čistom romskom jeziku i tražio da mu priđem. Pošto ga nisam poznavao, nisam želeo. Onda me je on uhvatio preko prozora za ruku i čvrsto držao, a ostali su krenuli da izlaze iz automobila. Uspeo sam da pobegnem i otrčim u školu - priča jedan od dečaka.

Desetak minuta kasnije četvoricu njegovih drugova iz naselja, preko puta same Policijske stanice "Sever" u Leskovcu presreo je isti automobil, a kidnaperi su postupili po istom scenariju.

Deca su se odmah razbežala. Moj sin je otišao pravo u školu i sve ispričao školskom policajcu. On je potrčao da ih nađe, ali su kidnaperi pobegli kolima. Brigu nad našom decom preuzela je škola, a policija je onda pokrenula čitav postupak - kaže Bojan Saitović, otac jednog od dečaka.

I majka dečaka koji se sam suočio sa kidnaperima je vidno potresena.

Ja sam u šoku i uplašena. To je moglo da se desi bilo kome, ali da ih presretaju u po bela dana na sred ulice, to je strašno! Ja dete više ne smem samo da pustim u školu. Neka policija brzo nađe te monstrume - apeluje Sandra Ibraimović.

U leskovačkoj policiji kažu da trenutno rade na rasvetljavanju slučaja.

Sa čitavom situacijom je upoznato Više javno tužilaštvo i radimo na rasvetljavanju slučaja – kaže za Južne vesti portparol leskovačke policije Boban Zdravković.

On tvrdi da je ovo prvi ovakav slučaj zabeležen u Leskovcu u najmanje poslednje dve godine.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • vmp

    07:32 // 4. 10. 2016.

    vec vidim...hvataju ih i isporucuju niskom sudu. i onda naravno zastarevanje procesa. samo da podsetim, niski sud je jedina ustanova od nastanka ljudskog drustva kome je proces za pedofiliju zastareo. to nije uspelo ni vecima staraca u stepama afrike.

  • ulicni hodac

    07:09 // 4. 10. 2016.

    Zasto da pretresamo posteni svet kad svi znamo...

  • ulicni hodac

    07:09 // 4. 10. 2016.

    Zasto da pretresamo posteni svet kad svi znamo...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: