Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:02, 26. 8. 2015.

| Hronika

Policajac koji je udario Blagojevića nije kriv

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
blagojevic
Blagojević kaže da će se obratiti i Zaštitniku građana ako treba; foto: MCB

Iako je policajac urednika “Južnih vesti” Predraga Blagojevića dva puta udario po glavi samo zato što nije imao ličnu kartu, Sektor unutrašnje kontrole MUP-a zaključio je da policajac nije “prekoračio službena ovlašćenja”.

Istraga o hapšenju novinara je završena, a kako poručuju iz policije, niko nije kriv.

Utvrđeno je da policajac, za kog je novinar "Južnih vesti" tvrdio da ga je 16. avgusta tokom "Nišvila" tukao, nije prekoračio službena ovlašćenja - stoji u dopisu policije.

I pored toga što su mu konstatovane povrede u “Hitnoj pomoći”, iz policije kažu da Blagojević nije udaren jer lekari navodno “nisu videli povrede na glavi” novinara.

To je utvrđeno pošto je saslušano više policajaca, radnika obezbeđenja, ali i svedoka koje je Blagojević predložio i koji su te večeri bili sa njim. Njihovim izjavama je potvrđeno da novinara niko od policajaca nije udario - piše policija.

Protiv urednika “Južnih vesti” će, stoji u dopisu policije, biti podignuta prekršajna prijava, jer nije imao ličnu kartu.

Podsetimo, incident se dogodio tokom "Nišvila" kada je policajac, prema tvrdnjama Blagojevića, udario novinara prilikom privođenja, jer nije imao ličnu kartu.

Ubrzo nakon ovog nemilog događaja oglasila su se novinarska udruženja, Poverenik, kao i deo stručne i političke javnosti koji su osudili napad. OEBS je  zatražio hitnu istragu celog slučaja


Blagojević: Što mi se Grekulović izvinjavao ako niko nije kriv?

Glavni i odgovorni urednik “Južnih vesti” Predrag Blagojević kaže da je iznenađen ovakvim izveštajem Unutrašnje kontrole i naglašava da ga je nakon incidenta dva dana zaredom zvao načelnik niške Policijske uprave Srđan Grekulović.

Grekulović je zvao i izvinjavao se u svoje i u ime policajaca iz policijske ispostave Crveni krst. Molio me da “spustimo loptu”. Ako niko nije kriv što se onda izvinjavao? - pita Blagojević.

U dopisu koji je poslat “Južnim vestima” stoji da su “svi svedoci koje je Blagojević naveo potvrdili da ga policajac nije udario”. Međutim, urednik najčitanijeg portala na jugu Srbije kaže da je on predložio samo jednog svedoka.

Taj svedok sigurno nije tvrdio da me nisu udarili i ne znam koji su ostali “moji svedoci”. S druge strane, u izveštaju se ne pominje ni reči o tome zašto sam privođen, zašto mi je oduzet telefon i zašto su me ponižavali pred građanima privodeći me kao kriminalca iako se nisam opirao hapšenju - kaže Blagojević.

On naglašava da zvanični izveštaj policije nije dobio i da će pritužbu na rad policije, koju su sastavili advokati Odbora za ljudska prava, podneti već sutra. Kaže i da je spreman da se obrati Zaštitniku građana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • vaspitac

    19:46 // 28. 8. 2015.

    Ne odustaj Peda,ovo je dno.Sta da ocekuju gradani ako sa vama postupaju nezakonito i necivilizovano.Jadno je sta su politicari napravili od univerzitetskog grada,stidim se sto sam ceo zivot sa njima provela u Nisu.Ocekujemo od JV i Pede da ovu pricu isteraju do kraja.

  • niski

    09:34 // 28. 8. 2015.

    Nosi licnu kartu drugi put...sta se ti razlikujes od obicnih gradjana

  • zivojin stankovi

    13:04 // 27. 8. 2015.

    Gospodine Blagojevicu sve sto ste rekli meni zvuci iskreno i da ste u pravu...i imate moju podrsku da sve to isterate do kraja...ali bih postavio jedno pitanje,sta da rade oni koji se ne bave takvim poslovima gde udruzenja stanu u vasu odbranu...pricam o obicnim gradjanima...verujem da bar desetak gradjana dnevno budu zaustavljeni a kod sebe nemaju licna dokumenta...koliko pretrpljenih samara...

    • Pera

      14:49 // 27. 8. 2015.

      Koliko je meni poznato Odbor za ljudska prava pruža besplatnu pravnu pomoć svim građanima bez obzira da li su ličnosti iz javnog života ili ne između ostalog u slučajevima zlostavljanja od strane policije...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: