Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:44, 23. 7. 2014.

| Hronika

Policija: "Nissa" prala novac za Ajkovića

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
Kafana Stara Srbija

Zbog sumnje da su pomogli pranje novca i utaju poreza u korist Zorana Ajkovića, niška policija uhapsila je inspektora Poreske uprave i bivšu direktorku AD "Nissa".

Kako je saopšteno iz Policijske uprave, sumnja se da je tadašnja direktorka "Nisse" S.T. (62) 2008. godine "pomogla Ajkoviću izvršenje krivičnog dela pranje novca".

- Sklopila je ugovor o pozajmici u iznosu  od 22.8 miliona dinara, u koji je unet neistinit podatak da je navedeni novac Z. A. uplatio na žiro račun preduzeća ''Nissa'' A.D. Niš, a za koji se sumnja da potiče iz izvršenog krivičnog dela poreska utaja - piše u saopštenju.

Takođe, sumnja se da je inspektor Poreske uprave u Nišu S. Z. (50) zloupotrebio položaj tako što je umanjio iznos koji bi Ajković trebalo da plati na ime poreza na kapitalnu dobit.

S. Z. je, navodi se u saopštenju, januara 2013. godine utvrdio da Ajković duguje 1.6 miliona dinara. Međutim, u naknadnoj kontroli od februara ove godine utvrđeno je da je prethodni dug loše obračunat i da je trebalo da iznosi čak 23,8 miliona dinara.

- Na taj način osumnjičeni je omogućio protivpravnu imovinsku korist poreskom obvezniku Z. A. u iznosu od 22,2 milona dinara i za toliki iznos oštetio Budžet Republike Srbije - piše u saopštenju.

Bitno je pomenuti da je Zoran Ajković pojedinačno najveći vlasnik "Nisse" od decembra 2007. godine, kada je to ugostiteljsko preduzeće privatizovano.

Policija podseća da je za Zoranom Ajkovićem raspisana međunarodna poternica i da se trenutno nalazi u pritvoru u Crnoj Gori, gde čeka izručenje u Srbiju.

Inače, svo troje, Ajković, S. T. i S. Z. su "obuhvaćeni" krivičnom prijavom kojom se terete za pranje novca i falsifikovanje isprave.


Kupovinom "Nisse" Ajković je praktično dobio i restorane u Nišu:

- Stara Srbija
- Zlatni kotlić
- Naissus
- Galija
- Brana
- Stambol kapija
- Palilula
- Carigrad
- Crveni krst
- Gurman
- Zlatibor
- Jagode
- Proleće

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sljakarac

    11:35 // 31. 7. 2014.

    Daj covece, sto ne kupi i kafanice Divna i Dva hrasta da i oni zivnu malo i barem rade.

  • Normalizacija

    23:43 // 24. 7. 2014.

    Aco sve je to moguce sto si napisao. Samo si napravio jednu gresku kada si rekao da tuze drzavu. Drzavu nece da tuze jer mi nemamo drzavu. Ovo nije drzava, ovo je haos...

  • mile

    20:12 // 24. 7. 2014.

    Snalazljivost se to zove.... i kapitalizam ....tranzicija.... znaci rupe u zakonu.... cvaka mu cast od takve treba uciti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: