Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:34, 6. 10. 2016.

| Hronika

Posle fotografija na Fejsbuku policija istražuje borbe pasa

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
jedna-od-slika-okacenih-na-profilu-mladica-foto-printscreen.jpg
Jedna od navodnih objava na Fejsbuku; foto: printscreen facebook.com

Nakon što je na svom Fejsbuk profilu objavljivao fotografije i snimke borbe pasa koje je navodno i sam organizovao, protiv mladića iz okoline Žitorađe je podneta krivična prijava. Mladić odbacuje optužbe tvrdeći da je zapravo ljubitelj životinja.

Čak tri prijave, između ostalog i slovenačkog Udruženja za zaštitu životinja, podnete su prokupačkoj policiji protiv L. V. zbog sumnje da je izvršio krivično delo "zlostavljanje i ubijanje životinja".

Objave ovog mladića na njegovom Fejsbuk profilu naišle su na osudu javnosti, a on je ubrzo nakon toga i ugasio svoj profil i otvorio novi.

I dok u policiji ističu da rade na slučaju, u Udruženju za zaštitu životinja “Šapica” iz Prokuplja tvrde da se gotovo sigurno organizuju borbe pasa, ali da se kao i svaka kriminalna delatnost, to odvija na skrivenim lokacijama i u tajnosti. 2 Biljana Vucetic Udruzenje Sapica PK foto Lj.M. Vučetićeva tvrdi da Udruženje poseduje snimak na kome se čuje mladićev glas; foto: Lj.M.

Iz ovog Udruženja ističu da su objave mladića verodostojne i da poseduju materijal skinut sa njegovog profila pre nego što je ugašen.

Na policiji je da uradi svoj deo posla i istraži pomenute kriminalne radnje. Mi sumnjamo da se u Prokuplju i Žitorađi organizuju borbe pasa – kaže Biljana Vučetić, predsednica ovog Udruženja.

Ovaj mladić sa druge strane odbacuje tvrdnje da ima bilo kakve veze sa organizovanjem borbe pasa i tvrdi da su njegove objave potpuno pogrešno protumačene, a da je on u stvari veliki ljubitelj životinja.

Čuvam desetak lovačkih pasa, sedamdesetak golubova, nekoliko desetina papagaja. Imam kući mali zoo-vrt i nikada nisam učestvovao ni u jednoj organizaciji borbe pasa, niti znam da se to radi kod nas – tvrdi mladić.

On ističe da je na Fejsbuku koristio reči izvesne pesme “Ispovest šampiona” kako bi reklamirao svog ljubimca, ženku staford terijera koju je, kako tvrdi, pre godinu dana pronašao na ulici, a da je ostale fotografije i snimke pronašao na internetu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: