Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:51, 21. 6. 2016.

| Hronika

Povređeni slovački turisti oporavljaju se u Nišu

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
autobus
Još se utvrđuje zašto je autobus sleteo s puta; foto: rts.rs

Većina slovačkih turista povređenih u saobraćajnoj nesreći na auto-putu Beograd - Niš kod Aleksinca, u kojoj je petoro putnika autobusa noćas izgubilo život, oporavlja se u Kliničkom centru u Nišu, a u tu zdravstvenu ustanovu se prevozi još osmoro prvobitno primljenih u aleksinačku bolnicu.

U Niš je primljeno 15 pacijenata slovačke nacionalnosti, a najteže povređena osoba među njima je žena koja se nalazi u "šok-sobi" na Odeljenju grudne hirurgije.

Ima serijsku frakturu rebara i povredu karlice. Nije životno ugrožena i očekujemo njen oporavak - kaže dr Radovanović.

Kako kaže, pacijenti koji su prvobitno bili smešteni u Aleksincu stižu u Niš, pre svega zbog lakše komunikacije za predstavnicima Ambasade Slovačke i policijom, a oni koji više nisu za bolničko lečenje biće smešteni u hotelu "Aleksandar".   

Povređene je u Nišu jutros posetio ministar zdravlja Zlatibor Lončar koji je, prema rečima direktora Kliničkog centra u Nišu dr Zorana Radovanovića, u kontaktu sa svojim kolegom iz Slovačke.

Ministar Lončar se čuo sa ministrom zdravlja Slovačke koji je zahvalio Srbiji i Kliničkom centru Niš. Sada očekujemo da slovačka vlada organizuje prevoz ljudi koji mogu da se transportuju u Slovačku svojim porodicama - kaže dr Radovanović.

Podsetimo, u nesreći koja se dogodila noćas oko 3:30, kada su se slovački turisti vraćali sa Krfa, poginulo je 5, a povređena su 23 putnika.

U niškoj policiji, koja je izvršila uviđaj, kažu da se još utvrđuje zašto je vozač izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo s puta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miodrag Brankovic

    21:55 // 21. 6. 2016.

    A da se neko seti i zahvali ekipama hitne pomoci Nisa i Aleksinca? Da nije bilo ekipa na licu mesta, ti pacijenti nebi ni dosli do klinickog centra !!!

  • Sara

    15:39 // 21. 6. 2016.

    Samo da budu dobro

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: