Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:50, 21. 11. 2016.

| Hronika

Predsednik prokupačkih penzionera osuđen zbog sindikalne prodaje

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Udruženje penzionera Prokuplje; foto: Lj.M.
Sukobi i između prokupačkih penzionera; foto: LJ.M.

Zbog sindikalne prodaje uglja, krompira i jabuka, za šta ni predsednik, ni Udruženje penzionera Prokuplje nisu imali neophodne dozvole za trgovinu, predsednik Udruženja Milovan Vučićević nepravosnažno osuđen na 4 meseca zatvora, uslovno na godinu dana.

Kako stoji u presudi, on je „u urančunljivom stanju, sa umišljajem i bez ovlašćenja za trgovinu, vršio nabavku određene robe i istu isporučivao članovima penzionerske organizacije, iako penzionersko Udruženje nije registrovano za tu delatnost, niti je registrovalo prodajni objekat“.

2 Milovan Vučićević Prokuplje Vučićević iznenađen presudom; foto: Lj.M.Sam Vučićević je iznenađen presudom i smatra da iza svega stoji određena grupa ljudi, penzionera od kojih neki i nisu članovi, a sve sa ciljem da na silu preuzmu rukovođenje Udruženjem koje je sa 8.000 članova najveće u celoj Toplici.

Zadatak Udruženja je bio da zaštitimo penzionere sa najnižim primanjima time što im omogućavamo da putem administrativne zabrane i na više mesečnih rata preuzmu određenu robu, gde su kod prodavca najnormalnije uzimali fiskalne račune. U svim nabavkama penzioneri se pojavljuju kao direktni kupci, a Udruženje je samo kreditiralo svoje članove koji su od članarine plaćali odloženo preuzetu robu – tvrdi Vučićević.

On kaže da su preko Udruženja članovi kupovali ugalj, suhomesnate proizvode, krompir, jabuke.

Vučićević podseća da je zbog konstantnog uznemiravanja od strane desetak penzionera, od kojih, kako naglašava, većina i nisu članovi, privremeno bila izmeštena stručna i administrativna službu Udruženja penzionera Prokuplje. 2 Radisav Đokić Prokuplje lj.m. foto Đokić zastupa grupu nezadovoljnih penzionera; foto: Lj.M.

Sa druge strane, Radisav Đokić koji predvodi grupu nezadovoljnih penzionera tvrdi da nije tačno da je na bilo koji način ometan javni red i mir, zbog čega bi Udruženje izmestilo prostorije.

Pre godinu dana zatvorili su trpezariju, kuhinju, čitaonicu, a sada i prostorije službe. Tvrdim da niko nije ometao rad službi. Nekoliko puta smo tražili ključeve čitaonice, ali nam nisu dali. Lično sam podneo krivičnu prijavu za nezakonitu trgovinu, što se pokazalo da sam u pravu jer je osuđen, doduše nepravosnažno – tvrdi Đokić.

Inače, prema podacima Udruženja, od preko 8.000 članova, više od polovine njih je sa minimalnom penzijom koja se kreće oko 16.000 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: