Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:17, 28. 10. 2011.

| Hronika

Preminula porodilja u Prokuplju

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
Dijane posle porodjaja

Anđela Dijane Spasović (24) iz Gabona, koja je udata za Prokupčanina Dragana Spasovića (37) preminula je u prokupačkoj bolnici, nakon što je rodila zdravu bebu.

Prema nezvaničnim informacijama, beba je za sada stabilno.

Ona se porodila carskim rezom, ali su joj nakon toga zbog obilnog krvarenja izvađeni materica i jajnici. Postoperativni tok, koji je počeo nakon intervencije oko 11,30h bio je normalan, ali se oko 18,35 njeno stanje pogoršalo. Preminula je u 20,10h.

- Odmah su preduzete sve mere intenzivnog lečenja i reanimacijski postupak, ali je ona na žalost preminula - objašnjava Jelena Pantović, PR Zdravstvenog centra.

Zbog ovoga je, kaže Pantović, formirana lekarska komisija koja će utvrditi uzrok smrti. Naložena je i obdukcija, pa će se uzrok smrti znati nakon rezultata.

Dijana i Dragan su se upoznali u Gani, gde je ona studirala, a on radio. Venčali su se pre godinu i po dana u Gabonu, a zatim i pre godinu dana u prokupačkoj crkvi.

U Srbiju su došli 2. jula ove godine, jer su želeli da se beba zbog bezbednosti rodi ovde.

– U Africi su se najviše plašili malarije i odlučili su da je bolje da beba dođe na svet u Prokuplju. Ona je redovno išla na kontrole, šetala, učila srpski jezik. Uklopila se u ovu sredinu - kaže jedan od Draganovih rođaka.

On dodaje da je u četvrtak bio zadnji dan u devetom mesecu i da joj je već ranije zakazan carski rez.

– Prošla je sve potrebne preglede koji se obavljaju pre carskog reza. Ne znam zašto su joj zakazali carski, ali pretpostavljam da je zbog toga što je beba bila veća - ističe on i dodaje da je Dijane rodila zdravu devojčicu tešku 4, 3 kilograma i dugu 53 santimetara.

Za sada porodica nesrećne porodilje ne naslućuje šta je uzrok smrti. Sa nestrpljenjem očekuju rezultate obdukcije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • radosavljevic snezana

    15:28 // 22. 12. 2011.

    KATASTROFA STE PROKUPCANI

  • Boss

    23:17 // 31. 10. 2011.

    Strasno je to sta se desava u tim malim provincijama! U tim selima, gde lekari dolaze po politickoj i rodbinskoj vezi, ne mogu da poverujem da je bilo sta drugo uzrok, osim ljudski faktor, neznanje i nestrucnost! Sramota! Kao sto neko rece, ta je mesto gde se dolazi na svet, a ne odlazi!

  • Maja

    21:06 // 29. 10. 2011.

    stidite se uniforme koju nosite svake godine neko novi.to je mesto gde se dolazi na svet a ne nikako ne odlazi!!iskreno saucesce porodici

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: