Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:02, 12. 5. 2015.

| Hronika

Prijave protiv odgovornih za nesreću u "Tigru"

Autor:Marija PenčićIzvor:Južne vesti
490x370-Tigar.jpg
Aprila je u pogonu "Valjare" povređeno 6 radnika od kojih su trojica preminula; arhivska fotografija

Protiv tri odgovorne osobe u kompaniji "Tigar tajers" u Pirotu podnete su krivične prijave od strane inspektora rada, dok su za još dvojicu podneti zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka, u istrazi posle nesreće u fabrici u kojoj su trojica radnika preminula od posledica povreda.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je da je, na osnovu nadzora koji je Odsek inspekcije rada za Pirotski okrug izvršio u fabrici “Tigar Tajers” u Pirotu nakon nesreće, inspektor rada podneo krivične prijave protiv tri odgovorna lica i dva zahteva za pokretanje prekršajnog postupka.

Krivične prijave su podnete protiv lica koja nisu postupala po propisima o merama bezbednosti i zdravlja na radu, čime su izazvala opasnost za život i telo ljudi, dok su zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti zbog utvrđenih prekršaja u sprovođenju propisanih mera bezbednosti i zdravlja na radu. Inspektor rada je pisanim rešenjem naložio poslodavcu “Tigar Tajers”-u da utvrđene nedostatke u primeni mera bezbednosti i zdravlja na radu otkloni u datom roku - navodi se u saopštenju.

Na osnovu pisanih izjava preživelih povređenih radnika, izjava svedoka i rukovodilaca, kao i na osnovu pregledane dokumentacije, inspektor rada utvrdio je, kako se navodi, niz nedostataka koji se prevashodno odnose na procenu rizika u pisanoj formi za radno mesto u startnoj sobi, na način i mere za njihovo otklanjanje, na osposobljavanje povređenih za bezbedan i zdrav rad i rad na delovima pod naponom, na propisanu dokumentaciju za opremu za rad, postupak isključenja strujnog kola, kao i na lična zaštitna sredstva i elektro-izolacionu opremu.

Podsetimonesreća se dogodila 23. aprila u 12.30 sati prilikom rada na utvrđivanju kvara u startnoj sobi, na postrojenju za napajanje proizvodne linije u pogonu "Valjara".

Povrede na radu zadobila su četiri radnika “Tigar Tajers”-a: inženjer održavanja Boban Blagojević i radnici održavanja Miodrag Panić, Nebojša Jovanović i Dragan Sokolović, kao i Dejan Mladenović i Saša Veljković, zaposleni u “Creative Work” d.o.o. Pirot.

Od posledica povreda, u Specijalnoj bolnici u Bohumu, u Nemačkoj, preminuli su Dragan Sokolović, Miodrag Panić i Dejan Mladenović, Boban Blagojević je zadobio teže, dok su Nebojša Jovanović i Saša Veljković prošli sa lakim povredama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: