Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:24, 29. 11. 2015.

| Hronika

Sindikat: Većnik Banđur namerno kolima udario policajca

Autor:B. G.Izvor:Južne vesti
Auto-put Niš-Preševo

Policajac Zoran Kostić je lakše povređen dok je pokušavao da spreči da putnički automobil koji je vozio gradski većnik iz Niša i funkcioner SNS Miloš Banđur uđe u deo auto-put kod Vladičinog Hana zatvorenog za saobraćaj zbog svečanosti kojoj je prisustvovao premijer Aleksandar Vučić, saopšio je Nezavisni policijski sindikat Srbije.

Banđur se, navodi sindikat, oglušio o saobraćajne znakove i naredbu policajca da skrene na alternativni pravac i silom pokušao da prođe.

Rekao mi je da ga pustim da prođe, da on „mora“ da prođe i dodao „ti ne možeš da me zaustaviš, ne znaš ti ko sam ja“. Tada je samo dao gas i udario me - kaže Kostić.

Iako je, ocenjuju iz sindikata, Banđur izvršio napad na službeno lice, tužilac se izjasnio da je to "samo obična saobraćajna nezgoda".

Nezavisni policijski sindikat Srbije se pita da li je to danas u Srbiji najlakše nagaziti policajca, znajući da će se proći bez posledica, jer se ministar policije Nebojša Stefanović „potrudio“ da toliko ponizi policiju da više niko ne preza od toga da otvoreno, sa namerom, napadne policajca i to na njegovom radnom mestu kada obavlja svoju dužnost! - kažu u sindikatu.


Banđur: Pakuju mi Milođ Banđur Pakuju mi; Miloš Banđur; Foto: JV

Miloš Banđur čiji su telefonski brojevi najpre bili isključeni, javio se tokom dana novinarima "Južnih vesti" i dostavio svoj pisani odgovor.

Ne pijem baš zato što vozim i ne sećam se kad sam zadnji put napravio prekršaj u saobraćaju. Ali Bože moj, očekivao sam aferu i samo sam se pitao gde će je napraviti pošto je moj rad u Gradskom veću blistavo čist i tu ne mogu da iskoriste bilo šta za kompromitaciju, pakuju mi na drugoj strani. Eto - piše u odgovoru.

Banđur priznaje da je do incidenta došlo, ali tvrdi da je bio nesporazum.

Saobraćajac koji se nalazio levo od mene je posle objašnjavanja dao saglasnost da prođem i ja sam cimnuo auto. Međutim, saobraćajac koji me je zaustavio i koji je u međuvremenu regulisao raskrsnicu sa moje desno strane, videvši da polazim je iskoraknuo prema automobilu sa naredbom da stanem - piše Banđur.

On zaključuje da je policajac bio "vrlo ljut jer nije čuo razgovor sa kolegom koji je pustio da automobil prođe", nakon čega mu je, tvrdi Banđur, oduzeo dokumenta i naredio da se parkira pored puta, stotinak metara dalje, što je i učinio.

Radio je još dva sata na raskrsnici a tek po završetku skupa otišao da se pregleda. Lekarski pregled je pokazao da nema povreda, te su mi vraćena dokumenta. Dakle, posle tročasocnog zadržavanja na vetru i hladnoći smo mogli da se udaljimo - kaže Banđur.

Vučić Zorana Detalj sa otvaranja deonice auto-puta; Foto: Fejsbuk stranica ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović

Podsetimo, juče je premijer Srbije Aleksandar Vučić svečano otvorio za saobraćaj deonicu od 26 kilometara koridora 10 od Vladičinog Hana do Donjeg Neradovca, na putu od Niša do Preševa.

Pored predstavnika vlade i preduzeća koja učestvuju u izgradnji, svečanosti prisustvovao i veliki broj simpatizera, članova i funkcionera Srpske napredne stranke koji su organizovano, posebno zakupljenim autobusima došli iz skoro svih delova juga Srbije.

Opširnije možete pročitati u posebnom tekstu - ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ku Ku Le Le

    20:22 // 1. 12. 2015.

    Pindjur u filmu 2 hours on Dekutinska river. Kuj razbira ce se icepi od smejanje. Pa, ovo je ludilo. 1 trazi nadonadu za prekovremeni rad, drugi gazi policajca, onaj sto je prodavao tatkov sira u EI restoran glumiTrampa sa Pestera...Kazite ljudi na koju ste drogu da se i mi refreshiramo.

  • vozi miško

    00:24 // 1. 12. 2015.

    "A jednom je Miško vezanih očiju vozio u rikverc..."

  • nislijap

    19:32 // 30. 11. 2015.

    Smisljena akcija protiv Bandjura jer u njemu vide coveka koji moze najvise da donese za Niski sns. Dzaba vam sve izmisljotine Bandjur je sledeci Gradonacelnik Nisa i sve pametne Nislije se tome unapred raduju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: