Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:30, 24. 11. 2016.

| Hronika

Skoro tona piletine zaplenjena u Vranju

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
piletina-UC
Bataci u gepeku "opela"; foto: Uprava carina

Batake i pileće belo meso jedan Vranjanac je u tri navrata pokušao da prošvercuje u Srbiju, ali su ga carinici sva tri puta osujetili, a na kraju ga je policija zadržala u pritvoru.

Od 19. do 23. novembra, kako pišu iz Uprave carina, 49-godišnji Vranjanac je 3 puta sa Kosova prevozio piletinu u Srbiju za koju nije imao nikakvu prateću dokumentaciju i dozvole.

Prvi put je uhvaćen 19. novembra kada je u “opelu” imao 285 kg bataka i 44 kg belog mesa. On je carinicima, koji su ga u okviru akcije dubinske kontrole uhvatili u Vranju, rekao da je hteo meso da preproda. piletina2-UC Prošvercovao skoro tonu piletine; foto: Uprava carina

Roba mu je oduzeta, a on je već nakon tri dana, 22. novembra ponovo u istom automobilu uhvaćen sa 300 kg bataka i 12 kg belog mesa. Kako ni ovog puta nije imao papire za robu koju vozi, ona je oduzeta.

Međutim, ni to ga nije pokolebalo, pa je isti čovek već sutradan, samo ovog puta u automobilu “folksvagen bora” pokušao da sa Kosova uveze meso.

Sada prekršilac nije hteo da stane na ulasku u grad, pa je mobilna ekipa carinika zatražila asistenciju policije koja je uspela da ga zaustavi tek kada je ušao u Vranje. U sva tri navrata mobilni tim carinske službe je u prtljažniku, kao i na mestu zadnjeg sedišta koje je bilo izvađeno, zatekao kutije duboko zamrznutih bataka iz SAD i belog mesa iz Brazila - pišu iz Uprave carina.

Ovog puta u vozilu je bilo 285 kg bataka i 12 kg belog mesa. Na kutijama je pisalo da je meso iz 2016. godine, ali kako kažu carinici, pitanje je koliko je taj datum tačan, jer krijumčari često to falsifikuju.

Pošto je Vranjanac tri puta pokušao da prošvercuje meso, a poslednji put je hteo i da pobegne, određen mu je pritvor do 48 sati, a protiv njega će biti podneta i krivična prijava.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Haruki

    16:52 // 24. 11. 2016.

    Uporan neki covek.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: