Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:27, 23. 1. 2014.

| Hronika

Srednjoškolac pobesneo, napao i policajca

Autor:M.S.Izvor:Južne vesti
trgovinska-skola.jpg
Trgovinska škola

Sedamnaestogodišnji učenik prvo je udarao u inventar u Trgovinskoj školi, a kada je izašao na ulicu napao je policajca van dužnosti i povredio mu rame.

Incident se dogodio u sredu oko 18 časova, a kako nam očevici kažu, đak je nogom udario policajca po ramenu, misleći da je došao na intervenciju kao službeno lice. 

Posle ovog slučaja, kako saznajemo, ovaj đak je ispisan iz Trgovinske škole, neće pohađati redovnu nastavu, ali će je završavati vanrednim putem.

Lidija Pavlović, portparol policije u Nišu, potvrđuje da se incident dogodio.

- Napadač ima 17 godina i osumnjičen je za napad na službeno lice i oštećenje i uništenje tuđih stvari. Policajac je u trenutku napada bio van dužnosti, krenuo je na posao - kaže Pavlovićeva.

Vojislav Marković, direktor Trgovinske škole, kaže da je đak na terapiji lečenja zbog prekomernog izliva besa, kao i da će zajedno sa roditeljima pokušati da se taj problem reši. Protiv đaka je podneta prijava.

- Nemile scene su nastale u mojoj kancelariji. Neki prozor je nedavno otpao, tu se nešto zbilo, ali uglavnom otkrili smo da je on za to kriv. Kazali smo mu da svako ko napravi bilo koju štetu, roditelji moraju da je nadoknade. Tu je on počeo da protestuje i krenuo na vrata. Usput do izlaza je nešto iz besa udarao - priča Vojislav Marković.

Kako kaže Marković, oni su tada već zvali policiju.

- Kada je đak izašao na ulicu, verovatno je taj policajac prolazio i tada je došlo do tog sukoba. Interventna jedinica je takoreći u tim trenucima stigla. Razgovarali smo s roditeljima koji kažu da sa njim ima problema i sami su podneli zahtev za njegovo ispisivanje iz škole. Njemu su ostala još četiri meseca školovanja koje će završiti vanredno kod nas. Mi ćemo sve učiniti što je u našoj moći da pomognemo - dodaje Marković.  

Ovo je još jedan od mnogobrojnih slučajeva nasilja u niškim školama koji su rezultat vremena u kome živimo, a kojima nadležne institucije ne pokušavaju da stanu na put.           

 
Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: