Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

07:32, 6. 6. 2016.

| Hronika

Tončev pred sudom zbog incidenta iz 2014.

Autor:B. G.Izvor:Južne vesti
Novica Tončev
"Dokazaću da nisam kriv"; Novica Tončev, arhivska fotografija JV

Pred Osnovnim sudom u Surdulici traje suđenje narodnom poslaniku i lideru surduličkih socijalista Novici Tončevu kog je tužilaštvo optužilo da je pred izbore 2014. godine nasrnuo na aktivistu SNS i udario ga.

Iako je optužnica potvrđena još sredinom februara prošle godine, posle 5 odloženih ročišta, prvo je održano tek 19. maja ove godine.

U odnosu na početak suđenja, u međuvremenu je došlo do promene tužilaštva. Postupak protiv Tončeva je pokrenulo tužilaštvo iz Vladičinog Hana (Surdulica nema tužilaštvo), ali je sud na zahtev Tončeva u međuvremenu predmet prebacio u nadležnost Osnovnog tužilaštva u Leskovcu.

Podsetimo, optužnica se odnosi na incident koji se desio tokom skupa u surduličkom selu Jelašnica 12. marta, četiri dana pred parlamentarne izbore, dok se Tončev obraćao okupljenim građanima.

Prema navodima tužilaštva, nakon verbalne rasprave sa aktivistom SNS-a, Tončev je nasrnuo na njega i udario ga pesnicom u lice.

Tončev je tada tvrdio da ga je čovek provocirao sve vreme dok je držao govor, ali negirao da je on bilo koga udario, dodajući da je obezbeđenje sklonilo čoveka.

Podizanje optužnice je ocenio kao "hajku protiv njega" i rekao da "jedva čeka da počne sudski proces, kako bi dokazao da nije kriv".

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Uca018

    17:11 // 6. 6. 2016.

    Ma niko mu ništa ne može. Videćete.

  • Boban

    10:25 // 6. 6. 2016.

    Proklete pare, uzedose nam Nis

    • MISKO BULEVARAC

      17:55 // 7. 6. 2016.

      Ozbiljan igrac,cim je on nadigrao i mister Srbu Ilica i uze mu hotel Grand.Mislim da sam nacuo da zeli da se siri po Niskoj Banji da aktivira i one zapustene hotele Srbiju,Partizan.

  • Vlasotince

    09:30 // 6. 6. 2016.

    Da ga nije udario zbog knjige koju nije vratio u biblioteku?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: