Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:19, 29. 4. 2015.

| Hronika

Uhapšen profesor niškog DIF-a zbog korupcije

Autor:A. S, S. J.Izvor:Južne vesti
dif-blic.jpg
Još jedno hapšenje na niškom DIF-u; Foto: Blic

Profesor plesa i “power lifting”-a na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Vladimir Mutavdžić, uhapšen je zbog sumnje da je studentima prodavao diskove i knjige i upisivao im ocene bez obaveze da odgovaraju.

Policija sumnja da je Mutavdžić u periodu od 4 godine studentima prodavao kompakt diskove na kojima se nalazila obavezna literatura, neophodna za polaganje ispita na drugoj, trećoj i četvrtoj godini studija, za predmet koji on predaje i ispituje.

Kako piše policija, po diskove se išlo kod profesora kući, a pojedini studenti kažu da je “ceo paket” koštao 50 evra.

On bi im, piše u saopštenju, ocene u indeks upisivao odmah ili na fakultetu, bez obaveze da polažu ispit.

Mi koji nismo kupili diskove sedeli smo u amfiteatru i čekali da počne ispit, a oni koji su kupili išli su po svoje ocene kod profesora u kabinet - priča jedan od bivših studenata DIF-a.

Profesor Mutavdžić je na ovaj način zloupotrebio službeni položaj i, kako piše u saopštenju, pribavio protivpravnu imovinsku korist od 5.370 evra.

Kolege ovog profesora i dekan Fakulteta Milovan Bratić za ovu situaciju znaju već dugo, jer su im studenti, kaže dekan, još pre 2 godine “tražili da se nešto preduzme”.

Etički odbor na Univerzitetu ga je već osudio za neetičko ponašanje, a Nastavno-naučno veće je raspravljalo dva puta o tome i donelo odluku da osuđuje i ne podržava to. Za nas nije ništa novo to što se desilo, novo je samo saznanje da neko radi svoj posao kako treba - kaže dekan Bratić.

Hoće li uhapšeni profesor ostati na poslu, dodaje dekan, zavisi od daljeg toka situacije i ističe da će postupati po zakonu. Ako se protiv profesora Mutavdžića pokrene postupak, biće suspendovan u skladu sa Zakonom o radu.


Ovo nije jedini slučaj hapšenja profesora na ovom fakultetu. Trojica profesora su u septembru prošle godine, nakon što je suđenje protiv njih odlagano 9 puta, nepravosnažno osuđeni na po 6 meseci zatvora jer su falsifikovali dokumentaciju i omogućili studentu da odbrani diplomski rad dok je bio u Americi.

Zasada nije poznato da li je prvostepena odluka izmenjena.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nebitan

    11:33 // 1. 5. 2015.

    Da
    Imas
    Fakultet

    :) sala mala, bez ljutnje

  • milos

    18:51 // 30. 4. 2015.

    Ako treba veza da bi se polagali ispiti na difu onda nemam reci za takve ljude. Stari ljudi pricaju nije upisao fakultet vec dif.

    • milos2

      20:48 // 30. 4. 2015.

      Ne lupaj molim te ,dodji da polazes antropomotoriku , biomehaniku , sportsku gimnastiku ,kad je tako lako . Ne potcenjuj druge fakultete . Svaki je tezak na svoj nacin .

  • fsfv

    01:51 // 30. 4. 2015.

    Ovaj problem je nastao kada su clanovi studentskog parlamenta trazii ocenu bez kupovine knjige.Treba se malo pozabaviti parlamentarcima i kako oni daju ispite. Prosek preko 9,niko ih ne vidi na ispitu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: