Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:54, 3. 4. 2015.

| Hronika

Usred škole pretukao učenika pred učiteljem i drugovima

Autor:D. MarinkovićIzvor:Južne vesti
pretučeni đak
Otac pokazuje čvoruge na glavi pretučenog sina; Foto: D. M.

Desetogodišnjeg učenika Nikolu Demirovića, na drugom spratu Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Pečenjevcu, pretukao je čovek pored čije kuće se škola nalazi, samo zato što je Nikola u njegovom dvorištu natočio vodu, jer je u školi nije bilo.

Otac ovog učenika podneo je krivičnu prijavu protiv nasilnika, a direktor je pokrenuo disciplinski postupak protiv obrazovnog kadra koji u tom trenutku nije reagovao na adekvatan način, niti je slučaj prijavio policiji.

Do incidenta u samoj zgradi škole došlo je prošlog petka kada je u trenutku nestala voda u njoj. Desetogodišnji Nikola je otišao do komšijskog dvorišta da napuni flašicu sa vodom što je, kako kažu, iziritiralo vlasnika kuće B. C. (54) koji je maloletnog učenika jurio do škole, ušao u zgradu i počeo da ga šamara naočigled učenika i dežurnih učitelja.

Nikola je zadobio lakše telesne povrede i modricu na glavi jer je od siline udaraca udario glavom o zid.

Video me je da točim vodu sa njegove česme. Pojurio me i sustigao na drugom spratu škole. Nekoliko puta me je ošamario... Ja sam pokušao da mu pobegnem, zatim me je sustigao na stepeništu i počeo da me gura. Tada sam udario glavom o zid. Onda me je opsovao i pobegao jer je video da ga snimaju kamere - priča nam ovaj učenik.

Otac desetogodišnjeg Nikole je ogorčen zbog čitavog incidenta, a pogotovo iz razloga što učitelj njegovog sina, koji je bio svedok prebijanja, nije to odmah prijavio policiji.

Ne mogu da verujem da pošaljem dete u školu da se obrazuje, a da ga neko pretuče i da svi ćute o tome. Sam sam prijavio sve policiji kada su mi javili drugovi mog sina šta se desilo, a učitelj Sava Mitić je negirao da se bilo šta od toga desilo. Čak me je i policija ubeđivala da ne podnosim krivičnu prijavu kako škola ne bi imala problem i da neko ne ostane bez posla. To je zastrašujuće - kaže nam otac prebijenog učenika Dalibor Demirović.

direktor Direktor uznemiren onim što se desilo, ali i ćutanjem kolega; Foto: D. M.Direktor Škole Slaviša Nikolić je vidno uznemiren ozbog incidenta i slaže se u svemu sa roditeljima prebijenog učenika.

Umesto od nastavnika, šta se dešavalo saznao je od policije, a čitav slučaj potvrdili su i učenici očevici.

On je pokrenuo školski tim za bezbednost koji ispituje ovaj slučaj i kaže da će neko iz škole morati da bude kažnjen zbog toga što nije reagovao na vreme i kako to dolikuje.

Deca ne umeju da lažu! Psiholog škole je razgovarao sa njima i ustanovio da je tačno sve što je mali Nikola doživeo. Ne znam kako bih ja reagovao da sam ga zatekao kako tuče dete. Ja živim za tu decu i čuvam ih kao malo vode na dlanu. Kazniću sve svoje kolege kako dolikuje što su pokušale da to prećute - rekao nam je Slaviša Nikolić, direktor OŠ „Vuk Karadžić“ u Pečenjevcu.

On ističe da će i sam, ukoliko je u mogućnosti i ako zakon to dozvoljava, podneti krivičnu prijavu protiv nasilnika u ime škole. Inače, u samom Pečenjevcu, Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ trenutno pohađa 220 učenika, a svega njih četrdesetak od 1. do 4. razreda. Ova škola se bori za opstanak, kako učeničkog, tako i nastavnog kadra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • profesor

    08:58 // 8. 4. 2015.

    Bravo za učitelje super ste zaštitili dete da ga biju u školskom dvorištu na oči učitelja bravo učitelji zaslužujete svako poštovanje

  • fabrikant

    15:07 // 4. 4. 2015.

    Rasizam se ovo zove.

  • zlo i naopako

    22:08 // 3. 4. 2015.

    Bravo za direktora,ua za "pedagoge"koji cutase!A komsija,e pa on treba debelo da bude
    kaznjen za nauk da se tudja dece ne biju!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: