Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Intervju

Doktor Stanišić u "15 minuta": Zašto se najteži pacijenti šalju u Kruševac?

Da je epidemija u jeku, a zdravstveni sistem maksimalno opterećen kaže lekar sa niške Infektivne klinike Steva Stanišić, koji problem prepoznaje i u tome kako je sistem organizovan i pita zašto se najteži pacijenti iz Niša transportuju u Kruševac. Izlaz iz situacije vidi u vakcinaciji i upozorava da su najteži pacijenti, sa najtežim posledicama korone, upravo oni koji nisu vakcinisani.

(31) detaljnije
dba

DBA: Nikola Sotirovski je i naš član, ne radimo za SNS

"On je jedan od normalnijih naših članova, koji članstvo nikada nije zloupotrebio", kaže predsednik DBA o Nikoli Sotirovskom, suprugu gradonačelnice Niša koji je u sličnoj nevladinoj organizaciji IPO visoki oficir i savetnik Glavnog štaba. Stevan Đokić reagovao je na izjave da su povezani sa MUP-om i tvrdi da je saradnja jednostrana - DBA predlaže, ministarstvo ignoriše. Za Južne vesti govori kako se finansiraju, sarađuju sa državom, Srpskom naprednom i drugim strankama, o oružju, značkama, uniformama i drugim obeležjima i da li bi građani i kritičari vlasti trebalo da ih se boje.

(49) detaljnije
reper

Vlasotinački reper i bunt zbog nestašice vode: Ljudima je najteže što ne mogu da se okupaju

Dok vode u nekim mestima nema zbog poplava i teških elementarnih nepogoda, u Vlasotincu je, prema rečima repera Aleksandra, nema ni kad ogreje sunce, ni kada padne kiša. Zbog toga oni uvek u rezervama imaju pune balone sa vodom. Kako kaže, često istovremeno nema ni struje ni vode, a ljudima najteže pada kada ne mogu da se okupaju.

(9) detaljnije
beloruskinja

Priča iz Belorusije: Zašto nam treba vlast koja ne brine o građanima?

Dok se svet borio sa pandemijom vlast u Belorusiji poricala je razmere virusa, ali su se ubrzo zemljom sa kovidom širili otpor građana i protesti. O situaciji u ovoj zemlji i sličnostima na koje joj ukazuju ljudi koje upoznaje u Srbiji, u koju dolazi upravo zbog virusa korona, govori grafička dizajnerka koja živi u Minsku Anastasja Krivickaja. Ovde je jer međunarodna ljubav u doba korone može da izgleda i tako da je paru iz Belorusije i Španije jedna od retkih mogućnosti da se sretnu upravo Srbija.

(5) detaljnije
  • Zoran Radovanović epidemiolog

    "Epidemija raka je politička izmišljotina"

    Ne postoji epidemija raka u Srbiji. Kada se uzme u obzir starenje populacije, kretanje stopa u ovom veku je skoro pravolinijsko. Po obolevanju od raka nalazimo se blizu sredine liste evropskih zemalja poređanih prema učestalosti ove bolesti, dok smo po umiranju blizu vrha, ali je to posledica dveju okolnosti: a) kasnog javljanja lekaru, i b) suboptimalnog lečenja - tvrdi epidemiolog dr Zoran Radovanović.

    (20) detaljnije
KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: