Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:19, 8. 11. 2012.

| Istražujemo

18 funkcija direktora “Tržnice”

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
ljuba-kostic.jpg
Ljubomir Kostić, v.d. direktor JKP "Tržnica" Niš

Ljubomir Kostić v.d. direktor “Tržnice” istovremeno je stečajni upravnik u 16 preduzeća, suvlasnik privatne firme i samostalni preduzetnik, saznaju Južne vesti.

On je nedavno potvrdio Južnim vestima da je stečajni upravnik u “nekoliko preduzeća” u isto vreme kada je i v.d. direktor JKP “Tržnica” Niš, ne precizirajući o koliko preduzeća se zapravo radi.

Sudeći prema listi aktivnih stečajnih postupaka Agencije za licenciranje stečajnih upravnika na dan 1. novembar 2012. Kostić je stečajni upravnik u 20 preduzeća.

Ipak, proverom na sajtu Agencije za privredne registre v.d. direktor “Tržnice” se kao stečajni upravnik zvanično vodi u 16 preduzeća.

Pošto je, kako kaže, reč o sudskim procesima Kostić nije želeo da komentariše ove navode.

- Stečajni postupak je sudski postupak i o njemu se ne razgovara na ovaj način i on se ne iznosi u javnost. Postoji neki red u sudu i zna se ko može da pruži informacije – rekao je Kostić.

Pored 16 preduzeća gde je stečajni upravnik i mesta v.d. direktora “Tržnice”, Kostić je i suvlasnik jednog privatnog preduzeća, ali je ujedno i privatni preduzetnik.

- Preduzetnička radnja već 6 meseci gotovo nema nikakvog prometa, a biće u narednom periodu i odjavljena, jer nema razlog postojanja, a razlog zašto to nije učinjeno je taj što je ostalo nekoliko nezavršenih poslova – pojasnio je Kostić.

Pošto Kostić nije želeo da komentariše ove navode novinari Južnih vesti obratili su se Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika.

Iz Agencije poručuju da bez uvida u stečajne postupke nije moguće odrediti da li upravnik zbog velikog broja postupaka može sve da završi na vreme, a da istovremeno obavlja i jednu javnu funkciju.

- Zavisi od toga o kakvom se preduzeću radi. Ne može se paušalno reći da li je tako nešto moguće ili nije. Stečajni postupak je hitan postupak, ali je i složen postupak koji uključuje više zainteresovanih lica - kažu u ALSU.

Iako su mnogi Kostićevi stečajni postupci pri kraju, na mnogima je zakazano završno ročište ili predloženo zaključenje imovine,u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika kažu da je nemoguće odrediti koliko će stečajni postupak trajati.

Podsetimo, Južne vesti su nedavno skrenule pažnju v.d. direktoru “Tržnice” na moguće postojanje sukoba interesa. On kaže da je konsultovao Agenciju za borbu protiv korupcije i da čeka odgovor, ali smatra da je, kako je naglasio, ispravan.

Službeno vozilo i radno vreme

Prema nezvaničnim informacijama do kojih su došle Južne vesti Ljubomir Kostić je službeno vozilo “Tržnice” koristio kako bi završavao svoje poslove koji se tiču stečajnih postupaka.

Kostić takve tvrdnje oštro demantuje.

- Ja imam svoj auto i nemam potrebe da se vozim službenim. Zamolio bih svakog da se ne bavi takvim vestima, jer “Tržnica” ima mnogo drugih problema – kaže Kostić.

On naglašava da je “Tržnici” posvećen puno radno vreme, osim kada ima neko ročište u prepodnevnim satima u Privrednom sudu.

- Izuzetak je, desi se da ponekad moram da izađem zbog nekog ročišta u radno vreme, ali ona ne traju dugo. U kancelariji sam pola radnog vremena, a pola sam na terenu – zaključio je Kostić.

Ljubomir Kostić je imenovan za v.d. direktora JKP “Tržnica” Niš 19. septembra na predlog Demokratske stranke Srbije. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Igor Mitic

    15:36 // 28. 11. 2012.

    Gledao sam emisiju sa ovim direktorom, ja nisam mogo da verujem da je neko na danasnje vreme ovoliko nepismen! Gledam i mislim se da je ovo neka sala, a covek toliko ozbiljnih funkcija promenio i doso do ozbiljne gradske firme. Ovo je izivljavanje gradske vlasti i vredjanje intelekta obicnog gradjanina!

  • Mikas

    20:59 // 12. 11. 2012.

    Ako je uspeo svoju privatnu firmu da upropasti, kako moze da dobije licencu da bude stecajni upravnik u drugim firmama?

  • nena-natasa

    11:50 // 12. 11. 2012.

    Nazalost,
    nisam clan nijednog klana , niti cu ikada biti.
    Ono sto sam napisala su cinjenice, podaci dostupni svima Vama koji zelite da istrazujete, i koji bi mnogi koji LJubu mrze voleli da nistu tacni ali nazalost jesu. Zna se ko je bio kakav ucenik, ko student, sta je pisao i koji je na listi.
    Ovo pisem jer nije uredu da se pise o coveku povrsno bez sagledavanja ko je i sta je i kavi su njegovi rezultati. Sa druge strane isti je polozio ispit za stecajnog upravnika koji je izuzetno tezak i o kome sam i ja razmisljala ali kada sam videla da mnoge kolege koji su dugogodisnji ekonomisti pred penzijom i koji ekonomiju imaju u malom prstu, padaju odnosno ne polazu, odustala sam.Dakle, gospodo, sednite ucite, zavrstite fakultet sa najboljim prosekom, polozite ispit za stecajnog upravnika koji se sastoji od nekoliko ispita, pa kritikujete.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: