Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:09, 16. 10. 2012.

| Istražujemo

Banđur: Montiran proces protiv mene

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
bandjur-milos.jpg
Miloš Banđur

Gradski većnik i funkcioner SNS u Nišu Miloš Banđur tvrdi da je u Kosovskoj Mitrovici osuđen na zatvorsku kaznu u "nameštenom sudskom procesu".

Banđur, inače docent na Fakultetu tehničkih nauka u Mitrovici, potvrdio je pisanje Južnih vesti u vezi sa presudom, uz ocenu da je informacija namerno objavljena baš sada.

- Meni je zanimljivo da se ovih dana oko te nepravnosnažne presude diže tolika prašina, baš u trenutku kada ja postavljam neka pitanja o nekim parama, gde idu neke pare i gde će otići neke pare - kaže Banđur.

Banđur tvrdi da se protiv njega postupak sudski zbog toga što sa "dekanom i profesorima sa prestižnim referencama borio za prave univerzitetske vrednosti".

- I, kao odgovor onog ko je do tada tamo imao vlast, a to je Demokratska stranka na čelu sa ministrom Bogdanovićem, meni je namešten sudski proces iz čisto političkih razloga - kaže Banđur.

Banđur kaže da je reč o "čisto političkom procesu", a posebne optužbe je izneo na račun sudstva i tužilaštva.

-  To je politički proces bio dole i dole ništa nije regularno, kako se to možda nekome čini. Dole se profesori biraju u zvanja mimo republičkih standarda, što je bio jedan od razloga zbog kojih sam ja sam grupom nastavnika ustao. Dole ni sud ne radi kako treba da radi, pa ni javno tužilaštvo. B92 insajder se bavi njihovim poslom. Naravno, rade onda kada postoji politička potreba da se aktiviraju - kaže Banđur.

Govoreći o navodnoj pozadini sudskog postupka protiv njega Banđur je naveo i da mu je 22. decembra prošle godine, samo nekoliko sati pre nego što je trebalo da pođe iz Niša na suđenje u Kosovsku Mitrovicu, neko zapalio automobil. presuda Banđur detalj iz presude

Podsetimo, kako su Južne vesti juče objavile, Miloš Banđur prvostepeno je osuđen na 6 meseci zatvora zbog pronevere novca Sintikata Tehničkog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici. Detaljnije informacije u vezi sa ovom temom možete pročitati u posebnom tekstu - ovde.

Gradonačelnik Niša i predsednik Gradskog odbora SNS Zoran Perišić juče je izjavio da nije znao za sudski postupak protiv Banđura. Danas, nakon što je vest potvrđena, nije želeo da komentariše, a njegov portparol Milan Cvetanović rekao da će to učiniti "na prvoj sledećoj konferenciji za štampu", ne precizirajući kada će to biti.

- Ovako, preko telefona i e-mailom gradonačelnik ne daje informacije zato što su njegova pređašnja saopštenja bila zloupotrebljena - rekao je Cvetanović.

Sa druge strane, Banđur tvrdi da su o ovom sudskom postupku u SNS bili obavešteni "svi koji su to trebali da znaju", ne želeći da navede imena.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milena

    04:02 // 19. 10. 2012.

    Zemlja Srbija... Tu si kriv dok se ne dokaže suprotno! Sramota.

  • mirko

    22:59 // 18. 10. 2012.

    Da Srbija ima vise Vucica i Bandjura gde bi joj bio kraj,bila bi najpostenija, bogatija najpravednija. A ovi drugi su pokazali svoje postenje i unistili sve sto se moglo unistiti. Samo hrabro napred doslo vreme da posteni vladaju.

    • MED i JANA

      00:49 // 20. 10. 2012.

      Ne stavljaj Bandjura i Vucica u istu ravan

    • sofija krstic

      22:39 // 20. 10. 2012.

      Sramota.... Namestanje procesa ,strasno! Dramaturgija na nivou!

  • Analiticar

    22:47 // 17. 10. 2012.

    U vezi sa navodnim "montiranim" sudskim procesom protiv Milosa Bandjura, treba znati:

    NA VLASTI U KOSOVSKOJ MITROVICI (i na skoro celom severu KiM) JE SNS, I TO ZADNJE DVE GODINE!!!
    Znaci, i u vreme Bandjurovog procesa i presude!!!

    Predsednik opstine Kosovska Mitrovica gde se nalazi Sud je Krstimir Pantic, funkcioner SNS.

    Toliko o politickoj pozadini procesa.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: