Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:42, 9. 6. 2016.

| Istražujemo

Direktor Direkcije za izgradnju gradio na divlje

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Branislav Jocić Direkcija za izgradnju Niša
Nagodio se sa tužilaštvom; Branislav Jocić, foto: arhiva NTV

Direktor Direkcije za izgradnju Niša Branislav Jocić nagodio se sa tužilaštvom, platio simboličnu sumu u humanitarne svrhe i time izbegao suđenje i eventualnu zatvorsku kaznu.

Dokumentacija do koje su došli novinari Južnih vesti pokazuje da je protiv Jocića bila podneta prijava zbog krivičnog dela "gradnja bez građevinske dozvole", za šta je predviđena zatvorska kazna do 5 godina zatvora.

Reč je o događaju iz 2012. godine, odnosno gradnji dela Nišavske ulice, na desnoj obali Nišave, severno od novoizgrađenog mosta kod DIS-a, koju je Direkcija za izgradnju grada gradila bez potrebne dokumentacije.

Jocić je u izjavi koju je 9. juna 2014. dao Osnovnom javnom tužilaštvu priznao da je počinio krivično delo, ali je izbegao suđenje uplatom od 50.000 dinara u humanitarne svrhe. Nakon toga je tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu.

S obzirom na izloženo, na osnovu ovlašćenja datih u smislu člana 283. stav 3. Zakona o krivičnom postupku, doneta je odluka da se odbaci krivična prijava, pošto je osumnjičeni svoju obavezu u potpunosti izvršio - piše u obrazloženju tužilaštva od 17. marta 2015. godine.

To dalje znači da i pored priznanja da je počinio krivično delo u Jocićevoj biografiji neće pisati da je osuđivan, pa samim tim može učestvovati i na konkursima za brojne javne funkcije - direktora, načelnika gradskih i opštinskih uprava...


Priznao krivicu a nije bio direktor u to vreme?

Iako je priznao da je kao direktor Direkcije za izgradnju grada kriv za divlju gradnju, Jocić tvrdi da se zapravo sve desilo pre nego što je došao na tu funkciju, odnosno pre nego što je postao "odgovorno lice".

To je bilo u izbornoj kampanji 2012. godine. U međuvremenu sam ja došao za direktora. Iz tužilaštva su odredili kaznu, da platim 50.000 dinara u humanitarne svrhe, ja sam to platio jer nije bilo drugih izbora - kaže Jocić.

Podsetimo, Branislav Jocić je na čelo Direkcije došao nakon promene vlasti 2012. godine. Najpre je oktobra bio postavljen za v. d. direktora, a zatim godinu dana kasnije, nakon sprovedenog konkursa i za direktora.

Jocić je na toj funkciji nasledio Miodraga Breškovića koji je bio direktor Direkcije od kad je Branislav Jovanović podneo ostavku juna 2010. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • aleksandar zivkovic

    22:03 // 27. 7. 2016.

    Mogli su i trotoar onda bez dozvole da izgrade a ne da zene sa kolicima strahuju da ih ne ''odnese '' autobus kad prolazi. Ali ne, nisu mogli....

  • vrana

    22:47 // 9. 6. 2016.

    Ako te stite politicke strukture mozes da radis sta god hoces. Srbija je raj za politicare.

  • Batlija covek

    21:41 // 9. 6. 2016.

    Ovaj si je proso odlicno i bog da ga vidi.
    Sad treba da si nakrivi kapu i da si ode doma.
    Imao si covek srecu da ga nije odneo pauk.
    Tu bi ga tek nadrljao.
    Ovako je samo izgradio par stotina kvadrata na divlje i proso si je jeftinije nego da ga je pauk odneo.
    Prosao je jeftinije nego da mu je izvrsitelj poslao uplatnicu za obdaniste ili za toplanu.
    `bem te drzavo.
    `bem te tuzioce.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: