Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:54, 26. 8. 2014.

| Istražujemo

Direktor nije plaćao vodu ni uz potpisani reprogram

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
ugovor
Andrejević prvi ugovor potpisao krajem januara

Za samo godinu dana, kako stoji u ugovorima koje je potpisao direktor niškog Vodovoda Dejan Andrejević, između prvog i drugog reprograma, dugovanja su narasla za više od 100.000 dinara.

Direktorka niške “Objedinjene naplate” Jelena Stojanović nije mogla novinarima da da ugovore koje je potpisao Andrejević zbog, kako je rekla, zaštite podataka o ličnosti.

Ipak, rekla je da je Andrejević potpisao dva ugovora o reprogramu duga za stan na Vizantisjkom bulevaru. Prvi je zaključen 31. januara prošle godine, dok je drugi potpisan 31. decembra 2013. U tom periodu dugovanja su sa 334.592 dinara, narasla na 452.458 dinara.

Kako kaže dobro obavešten izvor Južnih vesti iz “Objedinjene naplate”, koji je dostavio ove ugovore redakciji, to znači da Andrejević od januara do decembra nije plaćao ni dug po reprogramu, ni redovne račune.

- Problem je što po tom sporazumu on nije uplatio ni dinar, niti je uplatio jedan dinar za novoprispele račune, sve do jula 2013. kada je “Objedinjena naplata” ovaj ugovor raskinula, a njega utužila za iznos koji je u međuvremenu uvećan za novoprispele obaveze. Čovek utužen za komunalni dug biva početkom septembra 2013. izabran za direktora Javnog komunalnog preduzeća “Naisus”! - priča ovaj izvor.

ugovor4 Drugi ugovor veći za više od 100.000 dinara potpisan poslednjeg dana prošle godineDirektor Andrejević nastavlja sa praksom neplaćanja računa i 31. decembra 2013. sklapa nov ugovor o otplati duga na rate. Iako naš izvor tvrdi da je prve rate po ovom ugovoru Andrejević uplatio tek u maju 2014. godine, direktorka Stojanović kaže da se plaćanja regulišu administrativnom zabranom.

- Drugi ugovor je po potpuno nepovoljnijim uslovima za njega u odnosu na prvi. I za ovaj ugovor je dao administrativnu zabranu za lični dohodak i redovno se skida sa njegove plate određena suma - kaže direktorka.

Prema ugovoru iz decembra dogovorena je otplata na 48 meseci, sa iznosom rate od 9.430 dinara. Prema pisanju “Blica” trenutna dugovanja Andrejevića su 438.836 dinara.

Neizmirivanje računa direktora Andrejevića osudili su i predsednik Gradskog odbora SNS i gradonačelnik Niša Zoran Perišić i šef poslaničke grupe u Skupštini Srbije Zoran Babić.


pr Priznanje duga i potvrda da živi u stanuAndrejević nije u evidenciji

Direktorka “Objedinjene naplate” Jelena Stojanović kaže da u bazi podataka ovog javnog komunalnog preduzeća Dejana Andrejevića kao korisnika nema.

Ipak, ona potvrđuje da je direktor Vodovoda preuzeo dugove svoje majke Vere.

- Tačno je ono što je i u medijima objavljeno da je Dejan preuzeo dug na ime svoje majke - rekla je Stojanović.

Međutim, kako piše u izjavi o preuzimanju duga, Andrejević je potvrdio da je zapravo i korisnik stana na Vizantisjkom bulevaru i da se obavezuje da će izmirivati buduće dospele račune JKP “Objedinjena naplata”.

To praktično znači da on na toj adresi i živi, pa shodno tome i plaća račune.

Ovi tekstovi nastali su kao deo projekta "Susteinable development of Investigative Journalism in South Serbia" koji je podržan od strane Ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Slavko Jeremic

    10:03 // 28. 8. 2014.

    http://www.juznevesti.com/Istrazujemo/Direktor-Vodovoda-sluzbeni-auto-koristi-kao-svoj.sr.html

  • cvetko

    07:10 // 27. 8. 2014.

    Uputstvo za neupućene: Perišić je detaljno ZNAO ko je "Mukica" i baš zato što je ovakav, postavio ga za direktora Vodovoda.
    E, to je KRIMINAL i zbog ovoga Perišić zaslužuje ZATVOR.

    • Slavko Jeremic

      10:04 // 28. 8. 2014.

      http://www.juznevesti.com/Istrazujemo/Direktor-Vodovoda-sluzbeni-auto-koristi-kao-svoj.sr.html

  • br

    00:03 // 27. 8. 2014.

    Izvrsitelje na vrata, pa popis. Kako moze obicnom gradjaninu moze i ovim glavatima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: