Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:02, 10. 5. 2016.

| Istražujemo

Narodni poslanik Vasiljević ipak krao struju

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
Bratimir Vasiljević
Nagodio se sa tužilaštvom i izbegao suđenje; Bratimir Vasiljević, foto: Južne vesti

Poslanik aktuelnog saziva Narodne skupštine Srbije i visoki funkcioner niškog SNS Bratimir Vasiljević, koji je bio optužen za krađu struje, oslobođen je krivice nakon što se nagodio sa tužilaštvom i Elektrodistribuciji uplatio simboličnu sumu novca. 

Reč je o postupku koji je u Osnovnom tužilaštvu pokrenut januara 2013. godine po krivičnoj prijavi koju je protiv Vasiljevića podneo ED "Jugoistok".

Iako je sporazum između Tužilaštva i Vasiljevića postignut još aprila 2013. godine, novinari Južnih vesti su do dokumentacije o tome došli tek nedavno, tokom istraživanja o kriminalnim radnjama javnih funkcionera.

Iz "Jugoistoka" su u krivičnoj prijavi naveli da je Vasiljević u periodu između 2. jula i 18. avgusta 2012. godine "izvršio samovlasno priključenje" svog električnog brojila.

...tako što je za potrebe svog objekta koji se nalazi u Nišu oštetio i pokidao tzv. "distributivnu" plombu na poklopcu brojila kao službeni znak ED "Jugoistok", uklonio poklopac i neovlašćeno vratio kablove u klemarnik brojila, a što su ovlašćena lica ED "Jugoistok" konstatovali svojim zapisnikom o izvršenoj kontroli dana 18. 8. 2012. godine - piše u krivičnoj prijavi.

Kako je navedeno u krivičnoj prijavi, Vasiljević je tako oštetio "Jugoistok" za - 1.102.700 dinara.

Prema saznanjima Južnih vesti, Vasiljević je aprila 2013. godine priznao da je počinio krivično delo i pristao da plati odštetu od - 10.000 dinara.

Time je izbegao suđenje, kao i mogućnost da u njegovoj biografiji piše da je osuđivan za krivično delo.

Vasiljević je zapravo iskoristio mogućnost takozvanog "odlaganja krivičnog gonjenja" koju Zakon o krivičnom postupku omogućava kada osumnjičeni pristane "da otkloni štetnu posledicu nastalu izvršenjem krivičnog dela ili da naknadi pričinjenu štetu".

Nakon izjave osumnjičenog date dana 11. aprila 2013. godine u ovom tužilaštvu da je spreman da naknadi štetu nastalu izvršenjem navedenog krivičnog dela ošt. "Jugoistok" d.o.o. Niš uplatom iznosa od 10.000 dinara, osumnjičenom je dat rok od 3 meseca počev od dana prijema rešenja o odlaganju gonjenja za ispunjenje obaveze. Osumnjičeni je rešenje primio dana 17. oktobra 2013. godine - piše u dokumentaciji iz Tužilaštva.

Inače, kako se navodi u krivičnoj prijavi "Jugoistoka", ovo preduzeće je i pre toga protiv Vasiljevića podnosilo prijave za isto krivično delo, i to za periode:

- od 11. avgusta do 26. avgusta 2011. godine
- od 17. novembra 2011. do 7. aprila 2012. godine
- od 28. februara do 7. aprila 2012. godine
- od 7. aprila do 14. maja 2012. godine
- od 15. maja do 2. jula 2012. godine

Vasiljević je novinarima tražio da mu pitanja u vezi sa ovim dostave u pisanom obliku, tačnije SMS porukom. Ipak, ni 4 dana kasnije nije na njih odgovorio.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Živoslav

    13:09 // 7. 2. 2020.

    Naridni poslanik ne krade. On uzima.

  • Snezana Miljković

    20:56 // 11. 5. 2016.

    Zašto neko iskreno ne konstatuje koliko je Bata Vasiljević zaista plemenit, dobar i požrtvovan čovek!
    Ne sudite tako lako, jer niko od nas nije pozvan da sudi!

    • SUDIJA

      22:49 // 6. 6. 2016.

      Dok pametni i opljačkani ne budu sudili vladaće nam lopovi i menadjerke-starlete.

    • David Štrbac

      12:45 // 13. 9. 2019.

      Miljkovićka šta braniš , krično delo teške krađe, prekvalifikovano u medicinski slučaj, a to koliko je drvar dobar zna još po neko of ovih što nisu kupili diplome. Pssssttt.

    • Dragan

      13:44 // 28. 10. 2020.

      Aha, za njegovu "plemenitu" krađu struje oid 1.102.700 dinara (i četiri krivične prijave istim povodom pre ove) i policija zna! A tek za njegovo plemenito odobravanje seče i masakriranja šuma iznad Knez Sela tek će da zna! Plemenito je i završio fakultet, samo ima jednu falinku: ni sam ne zna koji, gde i kada a na koju temu je diplomirao je i za njega misaona imenica.

  • Milivoj

    19:23 // 11. 5. 2016.

    Bruka i sramota SNS-a. E zbog ovakvog kadra mladi odlaze i napuštaju zemlju. Zemljo otvori se!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: