Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:40, 31. 10. 2012.

| Istražujemo

Gomila funkcija direktora Tržnice

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
ljuba-kostic.jpg
Ljubomir Kostić, v.d. direktor "Tržnice" Niš

Ljubomir Kostić (DSS), od nedavno v.d. direktor JKP “Tržnica” Niš, istovremeno je i stečajni upravnik u nekoliko preduzeća.

Kostić je, kako kaže, suvlasnik privatnog preduzeća koje se bavi stečajem, a kao licencirani stečajni upravnik tu funkciju trenutno obavlja u "nekoliko preduzeća", ne precizirajući u koliko.

- Više od 6 godina se bavim stečajem i kada sam izabran za vršioca dužnosti direktora “Tržnice” mene je to zateklo u trenutku kada vodim nekoliko stečajnih postupaka. Oni su gotovo svi pri kraju, a nove predmete ne primam – kaže Kostić.

On tvrdi da je u “Tržnici” angažovan puno radno vreme, a što se tiče ostalih preduzeća, kaže da ima svoje radnike sa kojima vrši konsultacije i koji obavljaju poslove po njegovim instrukcijama.

Kostić platu prima i od “Tržnice” i od svog preduzeća, a tvrdi da kao stečajni upravnik nema pravo na zarade, već na nagradu za svoj rad i naknadu troškova.

Iako istovremeno obavlja nekoliko funkcija Kostić smatra da time nije prekršio zakon.

- Mislim da do sada koliko sam mogao da sagledam nisam učinio ništa suprotno od onoga što tamo piše – kaže Kostić.

Ipak, u Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije jasno piše da funkcioner ne može da obavlja drugi posao ili delatnost za vreme vršenja javne funkcije koja zahteva rad sa punim radnim vremenom ili stalni rad.

Takođe je u Članu 31. navedeno da je "funkcioner koji u trenutku stupanja na javnu funkciju obavlja drugi posao ili delatnost, dužan da u roku od 15 dana od dana stupanja na javnu funkciju obavesti Agenciju o obavljanju tog posla ili delatnosti".

Kostić potvrđuje da nije tražio saglasnost, ali kako kaže, konsultovaće Agenciju za borbu protiv korupcije u vezi sa tim.

- Pošto me vrlo korektno podsećate na to, u narednom periodu ću ponovo razmotriti. Ako treba nešto dodatno da uradim ja ću uraditi – kaže Kostić.

On dodaje da je glavni razlog što nije napustio preduzeća u kojima je stečajni upravnik taj što je stečajni postupak pri kraju i što u ovom trenutku ne bi bilo “celishodno postupiti drugačije.”

Kostić je trenutno "vršilac dužnosti" direktora. On očekuje da uskoro bude raspisan konkurs za izbor direktora i potvrđuje da će svakako konkurisati. Kako kaže, do tada bi stečajni postupci koje vodi trebalo da budu okončani.


Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • natasa

    15:09 // 13. 11. 2012.

    Nije bitno,
    vazno da je prof. Mitkovic tu, da zivi i radi u Nisu...

    • GS

      22:29 // 13. 11. 2012.

      Draga gospodjo da je prof.Mitkovic Malo mladji verujtemi nebi bio ovde vec bi bio u unostranstvu gde bi prvenstveno za svoje znanje a zatim za svoj rad bio adekvatno nagradjen,pa prema tome vas pulen vd direktor Trznice neka bude srecan sto je zaposlen u ovom gradu i obzirom na svoju skolsku spremu on dobro prolazi.I nemojte vise da polemisemo o njemu jer nije vredan tolike paznje,lepo su rekli ranici sve o njemu iz firmi gde je vodio stecaj.Nazalost tog coveka odlicno znam cak sto vise i njegovu familiju.Kad ga vec toliko znate pitajte ga koliko je stana kupio,tako mlad i dali gore pomenuti profesor ima toliko stanova kao stbvarno vrhunski strucnjak ne samo u Nisu vec i u svet.Nemojte vise da komentarisete nista.Vi se ponasate kao ono cula zaba gde se kuju konji pa i ona digla noge.Vi ste culi za rec strucnjak,ali neznate da odvojite zito od kukolja.

  • GS

    23:02 // 12. 11. 2012.

    Gospodjo Vi neznate sta je akademik a sta dopisni clan akademije.Nazalost prof.Mitkovic je dopisni clan akademije a ne akademik,jer to je redosled izbora.

  • natasa

    13:19 // 12. 11. 2012.

    Komentar da su svi sa visokim prosekom otisli
    za inostranstvo a on nije pa tu nesto nije uredu sa negovim prosekom je zlurad.
    Ovih dana je Grad Nis, dobio jednog akademika prof. Mitkovica, koji zivi i radi u Nisu, njegovi rezultati su svetskog dometa a on nije otisao u inostranstvo.
    Niti su pak otisli za inostranstvo poznati arhitekte Budjevci, vec godinama grade Nis...
    Ima primera i medju masincima, ekonomistima, gradjevincima, pravnicima, slikarima i niko ne dovodi u pitanje njihov visok prosek. Tako da baratajte cinjenicama koje su proverene kako bi ste donosili zakljucke a ne pausalnim trvrdnjama. Takodje se zna koji prosek se trazi za posdiplomske studije koje je ima LJuba Kostic i koji je magistrirao, ne ovde, vec u Beogradu gde na nas gledaju kao na šiš miševe. Dakle nema potrebe za zluradim komentarima bez argumentacije.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: