Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:40, 19. 8. 2014.

| Istražujemo

Istraga o nameštenom konkursu u Opštini Medijana

Autor:Predrag Blagojević, Sanja JanačkovićIzvor:Južne vesti
Agencija za borbu protiv korupcije
Foto: RTS

Agencija za borbu protiv korupcije zatražila je od Južnih vesti snimak sa sednice SNS, koji dokazuje da su se funkcioneri SNS, SPS i URS dogovarali koga će zaposliti u niškoj Opštini Medijana.

Traženi snimak je Agenciji dostavljen 7. avgusta, a za sada nema informacija da li je i šta preduzeto u vezi sa tim.

Inače, to je prvi put da je neki državni organ samoinicijativno tražio od Južnih vesti dokument koji bi mogao biti dokaz kršenja zakona.

spisak Imena bila poznata i pre konkursaPodsetimo, reč je o konkursu za zapošljavanje 8 službenika u Opštini Medijana. Kako se ispostavilo od preko 200 prijavljenih kandidata posao je dobilo onih 8 čija su imena Južnim vestima dostavljena pre nego što je konkurs bio uopšte i raspisan.

Na spisku su bili najbliži rođaci opštinskih i partijskih funkcionera.

Iako je opštinsko rukovodstvo odbacivalo odgovornost, tvrdeći da je sve bilo po zakonu, snimku sa sednice niškog Opštinskog odbora SNS do kog su došli novinari Južnih vesti, dokazuje da se među vladajućim partijama u Nišu diskutovalo o podeli radnih mesta na tada raspisanom konkursu za prijem 8 službenika u Opštini Medijana.

Zoran Stojanovic SNS Korupcija Korupcija kao preporuka; Zoran StojanovićNa spornom snimku se čuju visoki funkcioneri SNS Darko Bulatović i Zoran Stojanović kako članstvu podnose izveštaj o "podeli radnih mesta". Stojanović čak iznosi podatak da su u "pregovore" bili uključeni gradonačelnik i predsednik SNS Zoran Perišić, kao i lideri SPS i URS Igor Novaković i Branislav Jovanović.

Samo 2 dana nakon objavljivanja snimka Stojanović je izabran za predsednika Opštine Medijana, a Boban Vučković, čija žena je bila na spisku 8 novoprimljenih, postao je zamenik predsednika Skupštine te Opštine.

Srpska napredna stranka već pune 2 nedelje odbija da komentariše ovaj skandal.

Pored Agencije za borbu protiv korupcije do sada je nakon pisanja Južnih vesti reagovao i Lokalni antikorupcijski forum, koji je od Osnovnog javnog tužilaštva tražio da pokrene istragu.

​Ovaj tekst je nastao u okviru projekta Unapređenje mehanizama odgovornosti u javnim finansijama koji Program UN za razvoj (UNDP) sprovodi uz finansijsku podršku Vlade Švedske (SIDA) bavi se podrškom istraživačkim novinarima i neprofitnim organizacijama u “potrazi za informacijama” o potrošnji javnih sredstava u Republici Srbiji. Svi stavovi i mišljenja proistekli u tekstovima istraživačkih novinara ne predstavljaju nužno stavove UNDP ili Vlade Švedske.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milos

    03:22 // 20. 8. 2014.

    Dok Veliki Vodja na sva zvona govori o borbi protiv korupcije I boljem zivotu, dotle se njegovi poltroni za fotelje I bolji zivot (ali za sebe). Tuzna je ova nasa zemlja sa takvim ljudima...

  • Dr Joca

    00:07 // 20. 8. 2014.

    A Dom zdravlja?

  • S. NENADOVIĆ - analitičar

    18:37 // 19. 8. 2014.

    UKIDAJTE OPŠTINE - SPASITE GRAD ! Parola, koja sprečava dobar deo bruka i problema.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: