Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:02, 26. 2. 2015.

| Istražujemo

Kriju audio-snimke sednica tenderske komisije

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Gradski prevoz
6 milijardi pod velom tajni

Iako su krajem decembra potvrdili da su svi sastanci komisije koja je sprovodila tender za gradski prevoz snimani i snimci "javno dostupni", čelnici Direkcije za javni prevoz više od 2 meseca odbijaju da otkriju "lokaciju" snimaka.

Još nije poznato gde se nalaze snimci sastanaka komisije koja je sprovodila najskuplji tender u istoriji Niša.

Saša Petronijević Krije dokumentaciju za koju tvrdi da je javno dostupna; Saša PetronijevićZbog toga što je direktor Direkcije Saša Petronijević odbio da odgovori na pitanja koja su mu novinari poslali još 29. decembra, Južne vesti su uputile žalbu Povereniku za informacije od javnog značaja Rodoljubu Šabiću.

Podsetimo, Južne vesti su krajem septembra objavile audio-snimke na kojima se čuju najviši gradski funkcioneri, među njima izvršni direktor Direkcije Nenad Stanković i gradonačelnik Zoran Perišić, kako na sastanku u Gradskoj kući "šteluju" kriterijume tendera za nove gradske prevoznike, prilagođavajući ih Niš-ekspresu i Aerodromu.

Krajem godine objavljeni su novi snimci koji pojačavaju sumnju u legalnost celog posla.

Na njima se, između ostalog, čuje kako Nenad Stanković pojedinim članovima tenderske komisije saopštava "nameru gradonačelnika da pomogne Niš-ekspresu i Aerodromu", preduzećima koja su, kako se ispostavilo, i pobedila na tenderu.

Osim toga, kako se čuje na snimcima, Stanković preti da će svi članovi komisije koji se budu protivili "intenciji gradonačelnika" za kaznu biti premešteni da rade po mesenim kancelarijama. Saopštenje Direkcije Gde se nalaze "svi javno dostupni snimci"?

Predstavnici Direkcije za javni prevoz, koji sve vreme odbijaju da odgovore na pitanja novinara, tada su javnim saopštenjem odbacili sve optužbe.

Obaveštavamo javnost da je vršeno tonsko snimanje sastanaka koji su prethodili raspisivanju tendera, kao i sednica tenderske komisije od njenog formiranja uz znanje prisutnih učesnika. Svi ovi zapisi su javno dostupni, a svako izvlačenje iz konteksta predstavlja zlonamernu manipulaciju javnosti - saopšteno je iz Direkcije.

Ipak, u saopštenju nije navedeno gde se "javno dostupni" snimci nalaze i kako bi građani mogli da ih čuju.

Zbog celog skandala je građanski nadzornik Dragan Dobrašinović, kog je republička Uprava za javne nabavke zadužila da kontroliše ceo tender, zatražio njegovo poništavanje i protiv gradonačelnika Zorana Perišića i Nenada Stankovića podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Inače, sa vrednošću od preko 6 milijardi dinara reč je o najvećem tenderu u novijoj istoriji Niša. Poređenja radi, ukupan gradski budžet Niša u 2013. godini je svega milijardu dinara veći.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kalča

    22:11 // 26. 2. 2015.

    sns (namerno malim slovima) = pre-va-ran-ti!

  • Zasto tuzilastvo cuti

    15:15 // 26. 2. 2015.

    Zasto tuzilastvo za organizovani kriminal cuti, sta jos treba da urade pa da se smiluju da rade svoj posao ovi iz SBPOKa

  • Član

    11:17 // 26. 2. 2015.

    Postoje mnogo kvalitetni, obrazovani i pošteni ljudi u SNS, ali ih doktor i njegovi izbacuju iz prostorija, odbora..da ne bi mogli da ih ugroze u kraduckanju. Članovi, dignite glas protiv lop.i pobedi

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: