Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:21, 8. 1. 2013.

| Istražujemo

Kriva za korupciju, nagodila se sa Tužilaštvom

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
presuda

Savetnica doskorašnjeg direktora JKP "Tržnica" Niš Sanja Micić osuđena je za falsifikovanje dokumentacije, prevaru u službi i zloupotrebu službenog položaja. Ipak, neće ići u zatvor jer se nagodila sa Tužilaštvom.

Prema podacima iz presude Osnovnog suda Micić, inače donedavno predsednica niškog odbora Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme, načinila je čitav niz krivičnih dela u vreme dok je bila savetnik Nebojše Petrovića direktora Tržnice.

Ona je tokom 2010. godine o trošku firme 15-ak puta privatno ručala u elitnom restoranu niškog hotela "My place". Pri tom, naručivala je uglavnom skoupocene sireve, vina i cigare.

Tako su se na meniju pored pohovanog mesa krabe, kotleta lososa, "filea na meksički način", našli australijsko vino "Hardys Shiraz", "Šardone" vinarije Radovanović i "Harizma" podruma Aleksandrović, sirevi gorgonzola i ementaler. A, o trošku Tržnice pušile su se i kubanske cigare "Cohiba Robusto", koje koštaju 2.500 dinara po komadu.


hotel-leopold-Novi-Sad Izmišnjeni sastanci i savetovanja

Poreski obveznici platili su i njen boravak u novosadskim hotelima sa 5 zvezdica "Park" i "Leopold I", gde se baškarila pod izgovorom da učestvuje na "sastancima i savetovanjima".

Međutim i tu je bilo zloupotreba.

Pravdajući troškove svog puta u Vojvodinu Micićeva je priložila poziv na navodno savetovanje "Mreža centara za razvoj i upravljanje projektima u privredi i poljoprivredi", čiji je organizator ispred Privredne komore Vojvodine bilo subotičko preduzeće "Roll pack", a koji joj je faksom dostavio vlasnik tog preduzeća Ivan Vujić.

- S tim da je okrivljeni Ivan, kao i okrivljena Sanja, znao da takvo savetovanje ne organizuje... nakon čega je okrivljena neovlašćeno, očigledno u privatne svrhe koristila ugostiteljske usluge hotela "Leopold I" - piše u presudi.

U vezi sa ovim slučajem osuđen je i pomenuti Ivan Vujić.


Izmislila tender za nadgradnju pijace "Krive livade"

pijaca-krive-livade-nis Još jedna od stvari koje joj se stavljaju na teret je i falsifikovanje odluke Upravnog odbora Tržnice.

Naime, Upravni odbor tog preduzeća septembra 2009. godine odlučio je da raspiše konkurs za izradu idejnog rešenja rekonstrukcije pijace na Bulevaru Nemanjića.

Međutim, Micić je prepravila tekst konkursa, falsifikovala pečat i potpis i u Službenom glasniku objavila tender koji je osim projektovanja predvideo i "zajedničku izgradnju" te pijace.

Vredi pomenuti da je tender sproveden, a da je najbolju ponudu dalo preduzeće "Stabilprojekt". Konkurs je ubrzo poništen, a "Stabilprojekt" tužio je Tržnicu tražeći čak 71 milion dinara odštete.


Nagodila se sa Tužilaštvom

palata pravde niš Ipak, Sanja Micić za krivična dela koja je počinila neće ići u zatvor.

Ona je septembra 2012. godine osuđena na "Uslovnu kaznu" zatvora od 6 meseci, pa će iza rešetaka biti samo ako pre septembra 2015. godine počini bilo koje krivično delo.

Micićeva se, kako se navodi u presudi, dogovorila sa Osnovnim tužilaštvom - priznala sve što joj je stavljeno na teret i pristala da plati kaznu od 200.000 dinara i sudske troškove od 20-ak hiljada dinara.

Sud je, ipak, ostavio mogućnost Tržnici da u posebnom sporu tuži Micićevu i zatraži naknadu štete. Za sada nije poznato da li je tužba podneta.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Sasa Mitrovic

    20:27 // 18. 9. 2013.

    Za informaciju čitalaca dotična osoba još uvek radi u tržnici.

  • Lale

    17:35 // 20. 1. 2013.

    Necuveno!!! Nagodba posle priznanja krivice za ovakva krivicna dela. Dajte imena i prezimena sudije i tuzioca. Pa sad njih u zatvor. Ko zna koliko su para strpali u dzep, a nikom zivom ne odgovaraju za ovaj kriminal koji su ucinili.

  • Ivica

    12:59 // 14. 1. 2013.

    Bravo! Jos jedan nacin legalizovanja pljacke.
    Nagodis se sa Tuzilastvom iresis sve probleme(pljacke)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: