Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:16, 27. 9. 2016.

Lekarima Kliničkog centra nelegalno preko plate stotine hiljada

490x370-klinicki-centar-nis-foto-JV I dalje nikom ništa; foto: arhiva JV

Ni pet godina nakon što je Zaštitnik građana utvrdio da su grupi lekara nelegalno isplaćivani astronomski bonusi na konto “dopunskog rada”, još se ne zna koliko je tačno tada potrošeno para, koje nikada nisu ni vraćene.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • to nije ni dopušteno, ni moralno

    09:15 // 27. 9. 2016.

    pa nije, al je zato korisno, za njih

  • ;)

    09:17 // 27. 9. 2016.

    Koka ili jaje?! Ako je minisarstvo ćutalo, kao što jeste, dalo je saglanost. Ako nemamo optimalan broj radiologa i ostalih specijalista,treba izvršiti unakrsnu kontrolu imovine i prihoda administratiaca u ministarstvu, čjim radom se stvara deficit neophodnih lekara. Tada nije bilo nikakvih zabrana. Ako za čitav jug imamo jedan aparat za magnetnu onda treba da radi u 3 smene i da se plate radnici.

    • Trsa

      12:31 // 27. 9. 2016.

      to je tacno, ne otvaras radna mesta nova, ne placas tolike poreze i doprinose, tutnes lovu kao dopunski rad, oni naravno uzmu, prebacis odgovornos lepo jer su uzeli na njih i tako

    • opet Trsa

      15:25 // 27. 9. 2016.

      i tako sistem prezubi, oni jest puca po savovima ali ne kolabira, što i jeste bila poenta, i svima lepo ovce na broju istom, vuci siti, to smo mi

  • Vilotije

    09:19 // 27. 9. 2016.

    Uvek su se ti beli mantili osecali pozvano da zive bolje od obicnog sveta koji radi isto odgovorne poslove za mnogo manju lovu, a kakvih sve ima, da te lece lekari dodje mu ko kletva

    • hisam lekar

      15:11 // 27. 9. 2016.

      Koji je to posao odgovoran kao lekarski? Generalno sam protovi bilo kakve generalizacije, ali ako cemo vec ovako pausalno lekari i treba da budu iznad proseka.

  • soca

    09:53 // 27. 9. 2016.

    U Srbiji nemamo ministra zdravlja,bruka i sramota sta se radi a on cuti.

    • Gordana

      19:32 // 27. 9. 2016.

      Posto govorite da je posao lekara odgovoran,slazem se.Ali odgovoritemi koji je lekar odgovarao za svoj nesavestan rad ili bolje receno za svoje neznanje.A sto se tice odgovornosti mogu vam reci da je posa gradjevinskog inzenjra tezi nego posao lekara.Jer lekar ako neyna da radi moze da strada jedan covek,a gradjevinski inzenjer ako nezna da radi moze da strad na stotine ljudi.Pa sad raymislite.

  • Rosuljac Nislija-Dragoljub Stamenkovic

    10:23 // 27. 9. 2016.

    Mislim da građani moraju biti upoznati sa imenima lekara koji su primali neregularne naknade. Ovo naročito ako se radi o ličnostima koje su obavljale javne funkcije. Očukujem da " Južne vesti" to i objave.

    • Redakcija

      09:57 // 28. 9. 2016.

      To je već bilo planirano, a upravo je i objavljeno.

      http://www.juznevesti.com/Istrazujemo/Niski-Klinicki-odbija-da-otkrije-koji-lekari-su-nelegalno-isplacivani.sr.html

  • djuram

    10:29 // 27. 9. 2016.

    Po kom zakonu u zdravstvu moze da se bude direktor ceo mandat u VD stanju,kako jedan obican covek da ne krsi zakone kada ministarstvo zdravlja krsi zakone,sramota.

  • B

    14:05 // 27. 9. 2016.

    Da je neki pojedinac uzeo 300 evra od pacijenta bio bi slikom i imenom i prezimenom u novinama, i sa lisicama izveden iz bolnice. Ovako za sume preko 10000 eura niko u Srbiji nigde nije odgovarao pa što bi i neko u Nišu.A zna se da uvek treba da odgovara neko na vrhu...

  • Limunko

    15:57 // 27. 9. 2016.

    Stručnjaci u Republičkom zavodu zdravstvenog osiguranja sa diplomama Sega-Mega i SIngidunuma nemaju pojma šta treba da rade.Toliki školovani ljudi bez zapošljenja,a u zavodu neraad,sede u kancelarijama,puše uz kafu.Kad god idem tamo ja moram da popijem nešto za smirenje pre nego što uđem u zgradu i suočim se sa onim likovima koji su uvek spremni da kažu fali ti 1 papir ili ne može.Tamo inspekciju.

  • Jovanovic dr Dragan

    09:11 // 28. 9. 2016.

    Zbog toga sto je ovo otkrio prof.Milan Visnjic (tadasnji dekan medicinskog fakulteta) je bio uhapsen bez krivice a posle su pokusali da mu nadju (i naravno nisu uspeli) neko krivicno delo. Zato su svi akteri ove afere i dalje na svojim polozajima. Neki od njih su i na visokim partijskim, politickim funkcijama.Klinicki centar i dalje nema neophodan kadar za te visokospecijalizovane usluge.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: