Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:00, 27. 2. 2012.

| Istražujemo

NTV ignoriše Šabića

Autor:P.B. i N.T.Izvor:Južne vesti
Niska televizija
foto: NTV

Direktorka Niške televizije Dragana Nikolić odbila je da sprovede obavezujuće rešenje Poverenika za informacije od javnog značaja i objavi sve ugovore koje ova medijska kuća ima sa javnim institucijama.

Nikolić, inače kadar URS, odobrila je objavljivanje samo 3 ugovora i to sva tri sa Gradom Nišom, iz 2009, 2010. i 2011. godine, po kojima je ovoj televiziji isplaćeno samo ono što je bilo predviđenom budžetom grada.

Prema istraživanju Južnih vesti Niška televizija imala je potpisane ugovore i sa svih 5 niških opština, dok su njen rad dodatno finansirala i brojna javna preduzeća, kao što su Aerodrom i Toplana.

Prosečna vrednost pojedinačnih ugovora koje rukovodstvo NTV skriva od poreskih obveznika je pola miliona dinara godišnje, dok je njihova ukupna vrednost bezmalo 5 miliona dinara godišnje.

Inače, postupanje po rešenju Poverenika je obavezujuće i protiv njega nije moguće podneti žalbu. Odbijanje da se Rešenje sprovede definisano je kao prekršaj, za šta je predviđena i novčana kazna za odgovorno lice.

Podsetimo, sredinom oktobra prošle godine Južne vesti zatražile su od svih javnih preduzeća i institucija u Nišu dokumentaciju u vezi sa finansiranjem rada medija u Nišu

Nažalost, ni 6 meseci nakon prijema Zahteva još nisu odgovorili Jugoistok, Fond za razvoj Srbije i JKP Gorica, dok su svi ostali poslali traženu dokumentaciju.

O ovoj temi uskoro će biti objavljena serija tekstova, čiju su izradu finansirali Ujedinjene nacije, Ministarstvo spoljnih poslova Norveške i Delegacija EU u Srbiji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • neka neka

    08:22 // 29. 2. 2012.

    A.Krstic
    Mora da si bio los kad te se ne secam...

  • Moskva

    18:03 // 28. 2. 2012.

    Dakle, ne mogu da verujem! Zasto uopste raspravljate kakav je novinar ta gdja Direktorka. Aman, ona je Direktorka i kao Direktorka ona ima svoja obaveze i zaduzenja i trebalo bi da zna svoj posao. A izgleda da ga ne zna. Ona nije dosla da bude novinar na NTV, a ni urednik, pa cak ni Glodur, pa prema tome prestanite da joj se divite koliko je dobar novinar. Mozda je, ali to nije njen posao u ovom slucaju, a nije ni tema. Posao joj je poslovanje firme i duznost da sve radi po zakonu i da radnicima isplatu plate, a tamo jos uveka kasne plate. Zato, dok god svako ne bude radio svoj posao, nego misli da bolje zna da radi tudji, tako ce nam biti. Ali bolesne sujete i ljudi sa raznim dijagnozama su clanovi raznih stranaka i cilj im je da budu direktori.
    Zar nije srecan covek onaj koji radi ono sto voli i ono sto zna?
    Pa sta ce vam to Gdjo Direktorka, da bi bili srecni krenite da radite ono sto znate za pocetak, ako niste zaboravili!

  • neka neka

    12:18 // 28. 2. 2012.

    tako te volim,pridji k nozi i sedi miran

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: