Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:51, 15. 6. 2012.

| Istražujemo

NTV kažnjena zbog kršenja zakona

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
ntv-sajt

Zbog odbijanja da javno objavi komercijalne ugovore potpisane sa javnim institucijama Poverenik za informacije od javnog značaja izrekao je kaznu JP Niška televizija Niš, potvrđeno je Južnim vestima.

Reč je o simboličnoj kazni od 20.000 dinara, ali, kako je saopšteno iz kabineta Poverenika Rodoljuba Šabića, i dalje ostaje obaveza NTV da objavi tražene dokumente.

Ipak, iako je skrivanje ugovora isključiva odgovornost direktora, Dragane Nikolić (G17/URS), kaznu će platiti preduzeće.

A, kako oko 80% prihoda ove televizije čini novac iz javnog budžeta, kaznu zapravo plaćaju svi poreski obveznici.

Kako je saopšteno iz službe Poverenika, ukoliko dokumenti ne budu bili objavljeni ni do kraja naredne nedelje, biće izrečena nova kazna od 180.000 dinara.


"To je poslovna tajna"

Podsetimo, Južne vesti zatražile su početkom oktobra 2011. godine od Niške televizije da objavi sve komercijalne ugovore koje ima sa javnim institucijama i preduzećima.

Traženi dokumenti nisu objavljeni ni nakon što je Poverenik za informacije od javnog značaja izrekao obavezujuće Rešenje kojim je to naložio.

Na raspravi o Medijskoj strategiji, održanoj krajem novembra u Nišu, direktor NTV Dragana Nikolić je pojasnila da traženi podaci nisu dostavljeni jer "NTV nije dobio nikakav pismeni zahtev", ali zatim iznela i ocenu da je reč o "poslovnim tajnama".

- Pravnica naše kuće je dobila meilom, mi smo taj podatak prosledili pre par dana. Prema tome, ne radi se o ovde o nameri skrivanja podataka, to znaju svi u Nišu. Prema tome ne znam zašto bismo mi Južnim vestima prosledili sve naše ugovore koje imamo. To su, ipak, neke poslovne tajne koje ne treba da otkrivamo. Na kraju zašto bismo mi sve naše poslovne, marketinške ugovore prosleđivali Južnim vestima? - izjavila je Dragana Nikolić na tom skupu.

Njena izjava tada je izazvala burnu reakciju predstavnika novinarskih i medijskih udruženja NUNS, ANEM i Lokalpress, a Nikolićeva je ubrzo zatim napustila skup.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • zabrinutia

    17:00 // 24. 6. 2012.

    Neko se upita gde je lepa Gaga.Pa na moru je. Odmara se od gradjevinskih radova u NTV i sadjenja ljubicica na terasi. A program ide li ide- sve repriza do reprize. A u televiziji - smenski rad. Danas si voditelj, sutra spikar, prekosutra urednik, a moze i kafe kuvarica ako direktorka odluci. Pao joj nesto entuzijazam. BAS ME CUDI ZASTO.

  • nasa kuca

    21:31 // 23. 6. 2012.

    Šta se taj Šabić navryo na našu sirotu direktorku. Šta njega briga šta ona taji. I štaa briga javnost što je neyakonito, uz pomoć predsednika UO Velibora Petkovića, promenila sistematizaciju i neuke uzdigla, a sposobne eliminisala. Šta koga zanima što maltretira 80% zaposlenih i ponaša se prema njima kao da su stoka. Koga još zanima što ih redovno kaznjava sa po 30% od plate, a kazne pretvara u stimulacije koje idu njenim poltronima u dzep. Da li je ikoga briga što je ljudima u redakciji zabranila i da se smeju. Zašto bi nišlije bile zainteresovane za informaciju da će, posle njenog odlaska. plaćati iz svog dzepa svima onima koji su je tuzili

  • a gde je lepa gaga

    23:25 // 18. 6. 2012.

    A gde je direktorka ovih dana ?Gde su sindikati? Da li su zajedno u akciji "vec vidjeno "ILI napravi s....pa pomogni privatizaciju. Sto je jos gore bas se pitam ko kontrolise Direktora NTV .I ako se svako ne stidi svoje diplome bilo bi O.K da se objavi spisak radnik NTV, koju skolu imaju , koje radno mesto zauzimaju i koliki im je platni razred, Ako nece Direktorka mogao bi predsednik u.o iz DS ili predsednik nadzornog odbora iz dss ili clanovi ovih tela iz reda zaposlenih koji su od kolega dobili poverenje a sada ... gleedaju kad idu hodnikom u ......

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: